Lasconi a deschis robinetul. Și Ciucă spune că a votat pentru familia tradițională

Lasconi a deschis robinetul. Și Ciucă spune că a votat pentru familia tradițională Ciucă a votat pentru familia tradițională. Sursa foto: Frank Harms | Dreamstime.com

După scandalul generat de Elena Lasconi pe tema familiei tradiționale, Nicolae Ciucă declară că și el a votat „da” la referendumul din 2018.

Nicolae Ciucă a evitat inițial să menționeze dacă a votat „da” la referendumul pentru familia tradițională din 2018.

Liderul PNL a invocat ideea că nici nu putea vota altfel, având în vedere că face parte dintr-un partid cu valori bine definite: familia, credința în Dumnezeu și patriotismul.

Nicolae Ciucă a votat pentru familia tradițională la referendumul din 2018

PNL este un partid istoric și identitar al României. Valorile lui sunt foarte bine definite - familia, credința în Dumnezeu și patriotismul, legătura de patrie. Cum aș fi putut să votez?

Ne puteți urmări și pe Google News

Eu am votat pentru familia tradițională, voi vota oricând, și îmi voi educa și copiii și nepoatele”, a declarat Ciucă, joi, la digi24.

În continuare, fostul premier a punctat că nu e nevoie să modificăm Constituția. Mai ales având în vedere că românii și-au exprimat dorința în 2018 în acest sens.

Inițiativa a vizat înlocuirea sintagmei „între soți” din art. 48, alin. (1) al Constituției cu una mai restrictivă, „între un bărbat și o femeie”. Referendumul a eșuat, întrucât nu a fost atins pragul de validare.

Nicolae Ciucă, prezidențiabilul PNL

Nicolae Ciucă, despre familia tradițională. Sursă foto: Razvan ValcaneantuEEC

Elena Lasconi, scandal după ce a spus că a votat „da” la referendum

La începutul acestei luni, Elena Lasconi a generat un adevărat scandal după ce a declarat că a optat pentru votul „Da” în cadrul referendumului pentru familie. A spus că pentru ea „familia este compusă dintr-o femeie și un bărbat”.

„Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a răspuns Elena Lasconi, care a adăugat că a participat la referendumul pentru familia tradiţională organizat în 2018 şi a votat „DA”.

Primarul USR a mai spus că nu are nimic cu persoanele de același sex, dar nu vede de ce ar milita pentru căsătoria dintre persoanele de acelaşi sex.

Ciucă: PNL susține familia tradițională

În urma polemicilor generate de afirmațiile Elenei Lasconi, Ciucă a subliniat că PNL este un partid democratic, în care fiecare individ este liber să-și exprime opinia, iar argumentele și opțiunile majorității sunt foarte importante.

Eu, ca lider al PNL, doresc să menţionez că PNL susţine familia tradiţională. Decizia care se ia la nivelul altor partide este o expresie a inconsecvenţei legate de o decizie sau alta. Nu vreau să comentez (n.r. decizia USR), nu este treaba PNL.

Ceea ce este important pentru noi este ca valorile noastre naţionale să se menţină în setul de politici pe care Partidul Naţional Liberal le asumă”, a spus fostul premier.