Trei copii atacați cu cuțitul în Dublin de un bărbat. Revoltă pe străzi și ciocniri violente cu poliția

Trei copii atacați cu cuțitul în Dublin de un bărbat. Revoltă pe străzi și ciocniri violente cu poliția

Dublin, capitala Irlandei, a fost scena unor evenimente tulburătoare joi seara, când un atac cu cuțitul a declanșat o serie de proteste violente și ciocniri cu poliția. În urma atacului, trei copii și o femeie în vârstă de 30 de ani au suferit răni de diverse grade de severitate și au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale. Suspectul a fost ulterior reținut de poliție.

Trei copii atacați în fața unei școli. Incidentul, care a implicat rănirea a cinci persoane, inclusiv a trei copii, a dus la o reacție intensă din partea publicului și a provocat o intervenție masivă a forțelor de ordine. Ca urmare a unor speculații privind naționalitatea bărbatului care i-a atacat cu cuțitul, în Dublin au izbucnit revolte azi-noapte. Conflictul dintre Israel și Hamas a dus la exacerbarea suspiciunilor privind originea atacatorului.

Conform informațiilor transmise de corespondentul Irish Broadcasting Company (RTÉ), Paul Reynolds, suspectul, este originar dintr-o altă țară. Dar a fost rezident în Irlanda timp de peste 20 de ani și deține cetățenia irlandeză. Reynolds, citând surse din cadrul forțelor de ordine, a menționat că până în prezent nu există o confirmare oficială legată de aceste detalii. Se referă inclusiv la naționalitatea presupusului agresor, un subiect intens discutat pe rețelele de socializare.

Copii atacați cu cuțitul

Autoritățile au declarat anterior că suspectul atacului, petrecut în apropierea unei școli primare catolice, este un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani. Potrivit relatărilor lui Reynolds, atacul a fost premeditat. Autoritățile judiciare au indicat că înainte de a ataca, bărbatul a stat o perioadă în fața școlii, iar faptul că era înarmat cu un cuțit sugerează că acțiunile sale au fost deliberate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform rapoartelor mass-media, inclusiv a postului de știri Sky News, cinci persoane au fost rănite în atac. Printre victime se numără trei copii, unul dintre ei primind îngrijiri medicale de urgență în spital. În urma atacului, s-a declanșat un val de furie și frustrare în rândul cetățenilor. Protestatarii s-au ciocnit cu ofițerii de poliție, iar un vehicul al poliției a fost incendiat. Scenele de haos s-au desfășurat pe străzile O’Connell și Parnell Square East, unde protestatarii au aruncat cu pietre și sticle în ofițeri.

Pentru a controla situația, autoritățile au mobilizat peste 400 de ofițeri, inclusiv în echipament anti-revoltă. Un cordon de poliție a fost stabilit în jurul clădirii Parlamentului Irlandez, Leinster House, iar Unitatea de Sprijin Călare a fost desfășurată pe strada Grafton. Revoltele au dus la pagube materiale semnificative, inclusiv la avarierea vehiculelor de poliție și a unui tramvai. Un autobuz și o mașină au fost incendiate pe podul O'Connell, iar vitrinele magazinelor au fost sparte, inclusiv un magazin Foot Locker care a fost jefuit. Ca măsură de precauție, toate mijloacele de transport public - tramvaie și autobuze - au fost suspendate temporar.

Revolte în Dublin

Comisarul Drew Harris, a descris dezordinea publică din oraș ca fiind "rușinoasă" și a îndemnat publicul să se calmeze și să permită desfășurarea investigațiilor. Ministrul irlandez al Justiției, Helen McEntee, a condamnat violențele și a subliniat că "un element huligan și manipulator" nu trebuie să folosească o tragedie pentru a provoca haos.

Evenimentele din Dublin subliniază tensiunile și provocările cu care se confruntă societatea contemporană în fața actelor de violență neașteptate. Ipotezele privind naționalitatea atacatorului au declanșat revoltele. Speculațiile vizau faptul că acesta era de origine arabă, dar poliția nu a confirmat. După cum nu a folosit în descrierea incidentului ideea de atac terorist, anunță Fox News.

Reacția puternică a publicului și măsurile stricte luate de autorități reflectă seriozitatea cu care este tratată siguranța cetățenilor. Această situație arată necesitatea unei abordări echilibrate și eficiente în gestionarea conflictelor urbane și în asigurarea păcii și ordinii publice.