Netanyahu anunță continuarea misiunii de exterminare a teroriștilor Hamas

Netanyahu anunță continuarea misiunii de exterminare a teroriștilor Hamas Benjamin Netanyahu. Sursa foto: Dreamstime.com

Cu toate că s-a preconizat o perioadă de încetare a ostilităților dintre Israel și Hamas, liderii guvernului Netanyahu continuă să rămână fermi. Guvernanții vor continuarea misiunii pentru anihilarea grupării teroriste Hamas și securizarea frontierelor Israelului. Liderii teroriști sunt în continuare vizați pentru anihilare.

Într-o conferință de presă la Tel Aviv, alături de membrii cabinetului de război, prim-ministrul Benjamin Netanyahu a declarat că a instruit agenția de spionaj Mossad a țării să vizeze liderii grupării Hamas „oriunde s-ar afla".

Premierul a spus acest lucru după ce un reporter l-a întrebat despre liderii Hamas, Ismail Haniyeh și Khaled Mashaal, care sunt „euforici" în legătură cu războiul.

Ei se așteaptă ca războiul din Gaza să înceteze.

Ne puteți urmări și pe Google News

Netanyahu continuă operațiunea de anihilarea grupării teroriste

Întrebat dacă armistițiul, care va dura patru zile, dar ar putea fi prelungit cu câteva zile, se aplică vizării șefilor Hamas, Netanyahu a spus că nu există „ astfel de obligație".

Ministrul Apărării, Yoav Gallant, a intervenit pentru a spune că toți liderii Hamas, de la atacurile de pe 7 octombrie, sunt morți umblători.

„Trăiesc pe timp împrumutat", a spus Gallant despre șefii teroriști. „Lupta este la nivel mondial: de la pistolarul pe teren până la cei care se bucură de avioane de lux în timp ce emisarii lor acționează împotriva femeilor și copiilor - sunt destinați să moară".

Acord Israel-Hamas. Eliberarea ostaticilor

Membrii brigăzii Ezz-Al Din Al-Qassam, aripă a grupării teroriste Hamas - Dreamstime

Membrii brigăzii Ezz-Al Din Al-Qassam, aripă a grupării teroriste Hamas - Dreamstime

Eliberarea deţinuţilor pe care Hamas îi cere la schimb trebuie să fie aprobată de guvernul israelian. Dar nu se aşteaptă ca aceasta să fie un obstacol, spun sursele CNN.

Acordul ar urma să prevadă eliberarea a 50 de femei şi copii ostatici pe care gruparea militantă i-a luat în timpul atacului din 7 octombrie asupra Israelului. În schimbul unei pauze de patru-cinci zile în lupte şi a trei deţinuţi palestinieni pentru fiecare ostatic civil eliberat, potrivit mai multor surse.

Conform acordului, Hamas va regrupa, de asemenea, orice alţi ostatici – femei şi copii – pe care i-ar putea găsi în timpul perioadei de pauză a luptelor. Lucru pe care gruparea a insistat că nu îl poate face până când nu va fi instituit un armistiţiu complet. Două surse israeliene spun, de asemenea, că un acord ar putea fi anunţat chiar marţi. Eliberarea deţinuţilor pe care Hamas îi cere la schimb trebuie să fie aprobată de guvernul israelian, dar nu se aşteaptă ca aceasta să fie un obstacol, spune una dintre ele, scrie The Times of Israel.