Prognoza meteo, 4 noiembrie. Vreme instabilă în toată țara

Prognoza meteo, 4 noiembrie. Vreme instabilă în toată țara Plouă în Basarabia. Sursa foto: Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru 4 noiembrie 2023. Vremea va fi instabilă în toată țara și va ploua.

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru 4 noiembrie 2023. În jumătatea sud-estică a ţării vor fi înnorări temporar accentuate, averse moderate cantitativ, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Rafala va fi de 55...65 km/h. Cantităţile de apă, în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, local vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp.

În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua, când pe alocuri vor fi ploi slabe de scurtă durată, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 29 de grade, iar cele minime între 2 și 14 grade.

Prognoza meteo în Capitală

Vremea va deveni în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, moderate cantitativ, însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 18...19 grade, iar cea minimă de 8...9 grade.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prognoza meteo la munte

Cerul va prezenta înnorări îndeosebi în prima parte a intervalului, când va ploua pe arii extinse în Carpaţii Meridionali și Orientali. În Carpaţii de Curbură, cantităţile de apă vor depăși 25...35 l/mp și vor semnala descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări îndeosebi pe creste. Temperaturile vor fi mai scăzute față de ziua precedentă.

Prognoza meteo

Prognoza meteo, 4 noiembrie. Vreme instabilă în toată țara. Sursă Dreamstime

Temperaturi neobișnuite în noiembrie

În săptămâna 6 – 13 noiembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice și centrale. Vom avea ploi abundente cu precădere în zona Carpaților Occidentali, dar și în nordul Carpaților Orientali. În restul țării regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval de timp.

În săptămâna 13 – 20 noiembrie 2023, temperaturile medii se vor situa la un nivel ușor mai ridicat decât cele normale. În această perioadă, prognoza arată că va fi cald la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-estice. Spre deosebire de prima săptămână analizată, cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare.