Avionul groazei. Un pilot, amenințat cu moartea

Avionul groazei. Un pilot, amenințat cu moartea Sursa foto: dreamstime.com

Un fost copilot de la Delta este acuzat că l-a amenințat pe căpitan cu moartea „de mai multe ori” dacă va ateriza avionul în altă parte din cauza unui pasager bolnav.

Un fost copilot de la Delta este acuzat că l-a amenințat pe căpitan cu moartea „de mai multe ori” dacă va ateriza avionul în altă parte din cauza unui pasager bolnav. Biroul Inspectorului General al Departamentului Transporturilor a declarat că un copilot l-a amenințat că îl va împușca pe căpitanul unui zbor comercial.

A fost accesat un document judiciar care spune că Jonathan Dunn a fost acuzat de un Mare Juriu din Utah, la 18 octombrie, de o „acuzație de intervenție” asupra unui membru al echipajului de zbor.

Un reprezentant al companiei Delta Air Lines a declarat pentru CBS News că Dunn era prim ofițer al companiei la momentul incidentului, dar nu mai lucrează pentru Delta. DOT-OIG nu a precizat despre ce companie aeriană sau despre ce zbor este vorba.

I-a spus că-l împușcă dacă întoarce avionul

În rechizitoriu se spune că, la 22 august 2022, Dunn a atacat și speriat un membru al echipajului companiei aeriene cu o armă periculoasă. Inspectorul general a spus că Dunn și căpitanul au avut „un dezacord” cu privire la „o posibilă deviere a zborului din cauza unui eveniment medical al unui pasager”.

Avion

Avionul groazei. Un pilot, amenințat cu moartea. Sursa: Dreamstime.com

„Vei fi împușcat de mai multe ori” dacă vei întoarce avionul, i-a spus Dunn căpitanului, a precizat inspectorul general.

Avea și o armă la el

De asemenea, s-a mai relatat că acel copilot avea o armă la el pentru că era autorizat în acest sens de către programul „Federal Flight Deck Officer” al Administrației pentru Securitate în Transporturi.

Acest program a fost realizat ca răspuns la atacurile de la 11 septembrie 2001. El le permite piloților de linie să primească o pregătire specială și permisiunea TSA de a purta arme în cabina de pilotaj a zborurilor interne în cazul unei deturnări sau altor infracțiuni.

CBS News a fost informat de TSA că Dunn nu mai face parte din programul FFDO. Delta și TSA nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii trimise în afara orelor de program din SUA. Pe 16 noiembrie, Dunn urmează să fie pus sub acuzare, potrivit Business Insider.

Ne puteți urmări și pe Google News