Ciutacu, atac la CTP după ce i-a comparat pe pelerini cu teroriștii Hamas

Ciutacu, atac la CTP după ce i-a comparat pe pelerini cu teroriștii Hamas

Jurnalistul Victor Ciutacu îl atacă pe Cristian Tudor Popescu și spune că noile sale comentarii sunt oportunitatea gazetarului de a reveni în prim-plan, după o perioadă în care a fost absent de pe micile ecrane și din presa scrisă.

Comentariul lui Victor Ciutacu vine după ce Cristian Tudor Popescu a fost reclamat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării de către Liga Studenților Iași după ce a comparat pe cei 350.000 de pelerini care s-au închinat la moaștele Sfintei Parascheva cu teroriștii Hamas.

Victor Ciutacu, critici dure la adresa lui Cristian Tudor Popescu

Pe Facebook, Victor Ciutacu menționează două avantaje semnificative pe care reclamația depusă la CNCD le aduce jurnalistului CTP. Un avantaj e acela că gazetarul va avea parte de atenția pe care și-o dorește.

Un altul e acela că va prinde curaj să „șocheze și mai departe, ca să-l comenteze lumea și să se simtă important”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Știu că voi șoca, dar reclamarea lui CTP la CNCD e o neghiobie.

În primul rând, pentru că obține ceea ce și-a dorit, adică atenție. Pentru un om bolnav, care face bube de la nebăgarea-n seamă, reacția e aur pur.

Dacă aș fi răutăcios, aș spune că special a făcut-o, să-i fie consemnată revenirea. Bine, sunt”, a scris Ciutacu.

Ciutacu susține că în al doilea rând, afirmațiile lui CTP nu au nicio legătură cu discriminarea. CTP nu a afirmat că ortodocșii nu au dreptul să viziteze cele 72 de fecioare ale musulmanilor.

Cristian Tudor Popescu, jurnalist, deces

Cristian Tudor Popescu. Sursa foto: Cristian Tudor Popescu

Ci a spus că gesturile lor la pelerinaj sunt similare cu ale altora. Cel mult, spuen jurnalistul, acest lucru reprezintă o jignire a unei anumite categorii de persoane, care intră sub incidența libertății de exprimare.

În cazul în care cineva se simte ofensat, există calea instanțelor civile de judecată pentru soluționarea acestei chestiuni.

Gazetarul s-a lansat în online

„În al treilea rând, fiindcă asta-l va încuraja să șocheze și mai departe, ca să-l comenteze lumea și să se simtă important.

Mâine-poimâine mă aștept ca, în lumina succesului intrării sale viguroase în online, să se declare sexo-intelectual, să-și pună chiloții în cap, să se încalțe cu fesul și să mărșăluiască în pas de defilare pe Calea Victoriei, că Podul Grant e închis de primarul lui”, a mai scris pe Facebook Victor Ciutacu.

Recorder a anunțat zilele trecute o colaborare de amploare cu renumitul CTP. Acesta va realiza emisiuni live, difuzate exclusiv online, ce vor fi disponibile pe canalul YouTube Recorder Talks.

Programul, intitulat „Cap la cap”, va fi moderat de Anca Simina și Cristian Tudor Popescu.