Franța a scăpat de emoțiile calificării. Cu ce echipă a ales să meargă Didier Deschamps la EURO 2024

Franța a scăpat de emoțiile calificării. Cu ce echipă a ales să meargă Didier Deschamps la EURO 2024

Selecționerul Franței, fostul fotbalist, Didier Deschamps se pare că a făcut alegerea bună atunci când a hotărât jucătorii pentru echipa de la Euro 2024. Astfel că naționala Franței s-a calificat deja pentru turneul din Germania deși mai sunt două meciuri de disputat.

Didier Deschamps a dat lovitura cu fotbaliștii pe care i-a ales. Astfel că întreaga echipă poate sta liniștută până în iunie 2024 când se va juca EURO 2024. Ca portari, dechamps i-a ales pe Mike Maignan, care acum joacă la AC Milan, Alphonse Areola de la West Ham United și Brice Samba de la Lens. Fundașii sunt Axel Disasi (AS Monaco), Wesley Fofana (Chelsea), Theo Hernandez (AC Milan), Ibrahima Konate (Liverpool).

Dar și Jules Kounde (FC Barcelona), Ferland Mendy (Real Madrid), Benjamin Pavard (Bayern Munchen), Dayot Upamecano (Bayern Munchen). La categoria mijlocași sunt: Eduardo Camavinga (Real Madrid), Youssouf Fofana (AS Monaco), Antoine Griezmann (Atletico Madrid). Dar și Adrien Rabiot (Juventus Torino), Aurelien Tchouameni (Real Madrid).

Cât privește atacanții, Deschamps i-a ales pe Kingsley Coman (Bayern Munchen), Ousmane Dembele (FC Barcelona), Olivier Giroud (AC Milan). Și Randal Kolo Muani (Eintracht Frankfurt), Kylian Mbappe (PSG), Christopher Nkunku (RB Leipzig), Marcus Thuram (Borussia Moenchengladbach).

Ne puteți urmări și pe Google News

Mbappe a salvat ”turma” lui Deschamps

În ultimul meci disputant pentru calificările la EURO 2024, Kylian Mbappe a fost vedeta. Asta pentru că a reușit să marcheze două goluri și astfel Franța s-a impus. Deja are șase victorii din șase meciuri disputate. Așa că celelalte două meciuri rămase nu contează așa tare. Mbappe nu a marcat doar cele două goluri ci a scris și istorie.

Asta pentru că jucătorul Paris-Saint-Germain l-a depășit cu această ocazie pe Michel Platini. Cu siguranța va încerca să-l egaleze pe Oliver Giroud cu 54 de goluri internaționale. Are tot timpul de altfel, având în vedere că Mbappe este la începutul carierei. La cei 24 de ani promite, însă foarte mult, iar Didier Deschamps a văzut acest lucru. La EURO 2024 participă 53 de țări.

Ele au fost așezate în 7 grupe de câte cinci echipe și alte trei grupe de câte șase. România a fost repartizată în grupa I, alături de Elveția Israel, Belarus, Andorra și Kosovo. În acest moment echipa Israelului s-a retras din prima războiului cu Hamas.