Scandalul Chefilor. Cum au ajuns trei bucătari vedete de televiziune și oameni de afaceri. Motivul plecării și ce va urma

Scandalul Chefilor. Cum au ajuns trei bucătari vedete de televiziune și oameni de afaceri. Motivul plecării și ce va urma Detalii surprinzătoare din procesul dintre Antena 1 și jurații de la Chefi la cuțite. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Scandalul chefilor. Zvonul despre mutarea celor trei chefi Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu la Pro Tv prinde tot mai mult conturul unui adevăr, informațiile începând să transpire chiar din interior. Chiar și o declarație mai veche a Ginei Pistol este interpretată acum în altă cheie. Se vorbește despre trădarea Antenei 1, dar doar motivul plecării devine pe zi ce trece clar: banii.

Normal 0

Ne puteți urmări și pe Google News

false false false

EN-US X-NONE X-NONE

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabel Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin-top:0in; mso-para-margin-right:0in; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0in; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-font-kerning:1.0pt; mso-ligatures:standardcontextual;}

Scandalul chefilor. După ce s-a anunțat că trio-ul Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu au fost concediați de Antena Group deoarece au refuzat să se prezinte la filmări, a apărut acuzația la adresa lor de trădare a echipei conduse de producătoarea show-ului, Mona Segall și a postului Antena 1.

Istoria emisiunii și realitatea de azi arată că acuzația nu este exagerată. Fără Mona Segal și televiziune, cei trei bucătari nu erau azi vedete și nu reușeau să strângă avere din munca în restaurante. Dar cum oportunitatea apare, când bani sunt mai mulți și promisiuni de dezvoltare profesională apar la orizont, sentimentalismul și recunoștința trec în plan secund.

Scandalul chefilor. Cum au ajuns trei bucătari vedete de televiziune

Emisiunea care i-a adus în atenția publicului din România pe Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu a fost Master Chef, difuzat de postul PRO TV din 20 martie 2012. Acest show era importat după un format din străinătate destinat tuturor amatorilor în arta gătitului. Primul sezon a fost prezentat de Răzvan Fodor. Au filmat doar 3 emisiuni, fiindcă Pro Tv difuza câte una pe an.

Catalin Scarlatescu, Sorin Bontea si Florin Dumitrescu când erau la Pro Tv, la Master Chef

Din sezonul 4, Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu au fost înlocuiți de Patrizia Paglieri, Adrian Hădean și Florin Scripcă (Chef Foa), pentru că cei trei chefi au părăsit postul în 2014, împreună cu producătoarea Mona Segall, cea care i-a selectat dintr-un număr mai mare de bucătari bucureșteni.

Aceea a fost prima trădare, dar ea s-a produs în mod organizat. S-a plecat cu toată echipa de la Master Chef la Antena 1, unde a fost creată emisiunea Iadul bucătarilor, care după două sezoane a devenit Chefi la cuțite. Iar de atunci, nicio emisiune similară nu le-a mai stat în cale în ceea ce privește audiențele.

Mona Segall a fost cea care i-a învățat să devină un fel de actori în acest show tv, ea gândea secvențele, ce urma să se petreacă în bucătărie între concurenți, ce probe aveau chefii de jurizat, ce invitați vor apărea în studio. Iar, încet, încet, pentru că bucătarii aveau talent, experiență la gătit și s-au aplecat să studieze rețete internaționale, Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu s-au transformat în vedete tv, îndrăgite de telespectatori.

De la show culinar, la afaceri bănoase

Notorietatea adusă de emisiune, precum și sumele de bani cu care erau plătiți le-au dat posibilitatea chefilor să-și dezvolte propriile afaceri, ba chiar să beneficieze de publicitate în cadrul trustului Antena Group. Sorin Bontea și deschis și și-a dezvoltat un restaurant cu preparate asiatice și livrări la domiciliu. Cătălin Scărlătescu, în afară de restaurantul său, a lansat în supermarketuri o serie de produse din carne.

Florin Dumitrescu a mers pe aceeași linie cu Scărlătescu, dar a semnat și un contract avantajos cu Lidel, pentru care prezenta rețete, dar își videa și produsele de mâncare, alături de tot feluri de ustensile necesare într-o bucătărie. Nu producea el setul de cuțite sau polonice, ci le importa și își grava pe ele semnătura drept garanție a calității.

Desigur, pentru tot acest „ajutor” colegial, nepermis altora, Mona Segall, cea care i-a învățat televiziune, s-a arătat trădată. Asta reiese din intervenția ei scrisă, după ce trustul Antena a anunțat că a reziliat contractul cu cei trei chefi, pentru că au spus că sunt prea obosiți ca să mai înceapă acum filmările pentru noul sezon.

Mona Segall: „Spre marea mea surprindere…”

”Am fost întotdeauna aproape de oamenii cu care lucrez, pentru că echipa mi-a fost și familie. Ne-am făcut confesiuni, am căutat soluții când ne-a fost greu, ne-am sprijinit, ne-am sfătuit și ne-am bucurat împreună.

Spre marea mea surprindere, cu mai puțin de o lună înainte de începerea filmărilor, am aflat că ei sunt prea obosiți ca să mai continue acest proiect, lucru pe care mie, personal, nu mi l-au spus niciodată.

Știu cât de mult te consumă fiecare sezon, câtă energie îți trebuie ca să îl duci la capăt, că e nevoie de timp, pentru a te încărca din nou, dar mai știu că eu am avut alături nu doar trei personaje, care făceau parte dintr-un juriu, ci trei oameni profesioniști, care după atâția ani înțeleg televiziunea, înțeleg și știu ce presupune pregătirea acestui format, știu că aceste decizii luate în ultimul moment impactează o echipă de peste 150 de oameni și nu pot fi remediate într-o lună de zile…”, a spus Mona Segall.

Zvonurile dinspre Pro Tv spun că chefii vin acolo din 2024

Și la Pro Tv se discută printre angajați că chefii Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu revin la televiziunea care i-a consacrat. Secretul nu mai e așa de secret, fiindcă avem o informație de acolo care spune că deja s-a lucrat pe grila de anul viitor ca să facă loc noii emisiuni de gătit, cel mai probabil sâmbătă seara.

Sunt deja pe post emisiuni noi, dar și altele în pregătire. Vor fi supuse testului de audiență și, unde va fi nevoie, se va transfera pe Voyo, platforma online cu plată a Pro Tv. Serialul Groapa, difuzat pe tv doar trei episoade și apoi mutat pe Voyo, e un exemplu. În acest moment, în weekend, Antena 1 este peste Pro Tv cu emisiunile pe care le au în grilă. Doar vinerea, Vocea României bate postul familiei Voiculescu. De aceea, susține și sursa noastră, boșii Pro caută soluții.

Se pare că încercările de aducere a trio-ului de bucătari la Pro Tv au început din vară. Problema era legată de clauzele din contracte. S-a găsit până la urmă soluția, se pare. Le-a forțat mâna celor de la Antena 1 să-i dea afară, susțin și surse din postul în cauză. Astfel, ei nu vor plăti despăgubiri, dar vor avea alte interdicții. Dacă totul va decurge bine, Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu vor începe noua emisiune în 2024.

Gina Pistol va face parte din viitoarea emisiune a chefilor?

Despre Gina Pistol, fosta prezentatoare de la Chefi la cuțite, nu a apărut niciun zvon că s-ar îndrepta și ea către echipa chefilor și Pro Tv. Deși declarațiile ei de la părăsirea emisiunii și apoi revenirea asupra deciziei de a sta departe de televiziune au acum parcă o altă semnificație.

Când și-a anunțat retragere din emisiunea de la Antena 1 a spus, ca și prietenii ei acum, că a obosit și vrea să stea cu fetița mai mult timp.

”Le mulțumesc celor trei magnifici care mi-au devenit prieteni și vouă, pentru că ați fost alături de mine în această aventură minunată a vieții mele. Vreau să-i mai mulțumesc în mod special Monei, pentru încrederea pe care a avut-o în mine, pentru toată răbdarea și pentru toate lecțiile pe care mi le-a dat cu cea mai mare delicatețe din lume”, a anunțat Gina Pistol.

Gina Pistol, într-o glumă din timpul filmărilor celor 11 ediții de Chefi la cuțite

Scandalul chefilor. La sfârșitul lunii august, Gina a revenit cu o altă declarație în care a mărturisit că-i e dor de televiziune și că ar fi dispusă să se întoarcă în 2024. La Antenă sau la Pro Tv? Oare cine o va dori, trustul unde este soțul ei Smiley sau postul unde Mona Segall caută să refacă echipa de la Chefi la cuțite?

„Aveam nevoie de acest timp ca să mă refac, fiindcă îmi dispăruse o mare parte din energia care mă caracteriza. Și atunci, s-a dovedit că asta era singura soluție căreia trebuia să-i dau credit. Ceea ce s-a și întâmplat!” „Munca în televiziune e ceva care ocupă un loc special în sufletul meu. E ceva aparte, ce-mi place să fac cu drag și dacă vor exista noi propuneri, fie de la 1 ianuarie 2024 sau de la 15 mai 2024, le voi lua cu multă atenție în considerare. Dacă mă vor mai dori, mă voi întoarce”, a spus soția lui Smiley pentru cancan.ro.