Război în Israel: 40 de bebeluși uciși de militanții Hamas

Război în Israel: 40 de bebeluși uciși de militanții Hamas Militanți. Sursa: Arhiva EvZ

În război, potrivit dreptului internațional, sunt reguli clare potrivit cărora civilii, femeile și copii nu fac ținta atacurilor. Din păcate aceste legi nu sunt valabile și pentru teroriștii Hamas.

Mărturie stat evenimentele din Israel, unde autoritățile au anunțat că 40 de bebeluși au fost uciși. Ororile militanților Hamas întrec orice limită. Unii dintre bebeluși au fost decapitați de combatanții grupării paramilitare. Potrivit presei israeliene tragedia s-a produs în kibuțul Kfar Aza.

Masacru în Israel: militanții Hamas au ucis bebeluși

Ministerul israelian de Externe a publicat pe rețeaua de socializare X (fostul Twitter) un reportaj al postului israelian I24News în care reporterii relatează de la fața locului ce a rămas în urma teroriștilor Hamas.

Patru zile au curs de la cele mai mari atacuri din Israel, iar militarii israelieni împreună cu jurnaliștii au descoperit ororile provocate de militanții Hamas în kibuțurile Kfar Aza et Beeri, aflate la doar câțiva kilometri de bariera de securitate care delimitează Fâșia Gaza de Israel. Presa străină a fost autorizate de forțele israeliene să relateze din kibuțul Kfar Aza, kibuț atacat de Hamas.

„N-am văzut niciodată aşa ceva în toată viaţa mea. Vezi bebeluși, mame, taţi în camerele lor, în buncărele lor de protecţie şi cum i-au ucis teroriştii. Acesta nu este un război, nu este un câmp de luptă. este un masacru, este o activitate teroristă. N-am văzut niciodată aşa ceva în toată viaţa mea”, declară maiorul israelian Itaï Virov.

Război în Israel

Harta Israel atac Hamas 2023

„Vorbim despre case arse cu familii întregi ucise înăuntru”

Din păcate declarațiile maiorului au fost confirmate de jurnaliști.

”Îmi va fi extrem de dificil să vă descriu oroarea pe care am văzut-o (...). Vorbim despre case arse cu familii întregi ucise înăuntru, despre femei şi despre copii cărora li s-a tăiat capul. Vorbim despre zeci de morţi numai aici. Domneşte aici un miros al morţii (...). Este apocaliptic”, povesteşte șocat jurnalistul  Maël Benoliel de la I24 News.

Conform informațiilor publicate pe rețelele de socializare ar fi vorba de 40 de bebeluși asasinați de militanții Hamas, iar unii dintre ei au fost decapitați. Potrivit datelor furnizate de armata israeliană, 70 de membri ai Hamas au luat cu asalt Kfar Aza.

Hamas, paradă militară

Hamas, paradă militară

N-am văzut aşa ceva în cei 40 de ani de carieră. Nu mi-am imaginat niciodată așa ceva

Scenele se repetă și în kibuțul Beeri, unde au fost ucise peste 100 de persoane. Din nou informația este confirmată, de această dată de ONG-ul ZAKA, organizație care a participat la recuperarea trupurilor neînsuflețite.

„Ei (combatanţii Hamas) trăgeau în toată lumea, au asasinat cu sânge rece copii, bătrâni, pe toată lumea”, denunţă un purtărtor de cuvânt al ONG-ului, Moti Bukjin.

Sâmbătă, chiar în zorii zilei, după ce au forțat bariera de securitate din Gaza , sute de militanți au asaltat localitățile din sudul Israelului. Fără scrupule militanții islamici au împușcat și răpit oameni nevinovați.

Replica Israelului a venit la scurt timp, Armata Israeliană bombardează intensiv Fâșia Gaza, iar Benjamin Netanyahu a declarat război grupării Hamas, totodată au fost dislocate trupe militare și în nordul Israelului.

„Suntem conştienţi de actele odioase de care este capabil Hamasul”, dă asigurări armata israeliană. Un general israelian a vorbit marţi la CNN despre momentul în care militarii au descoperit cadavre în kibuţul Kfar Aza.

„N-am văzut aşa ceva în cei 40 de ani de carieră. Nu mi-am imaginat niciodată în 40 de ani de carieră aşa ceva”, a denunţat acesta.