Lovitură pentru milioane de români! Vacanţele în Bulgaria, mai scumpe

Lovitură pentru milioane de români! Vacanţele în Bulgaria, mai scumpe Vacanță de coșmar în Bulgaria. Sursa: Arhiva EVZ

Vacanţele în Bulgaria nu vor mai fi la fel de accesibile. Doritoriii de a se odihni pe litoralul bulgăresc vor trebui să scoată mai mulţi bani din buzunar.

Vacanţele în Bulgaria se vor scumpi din cauza creşterii preţurilor la cazare. Unii hotelieri din Bulgaria nu vor mai avea pachete all-inclusive anul viitor. Motivul este creșterea prețurilor la produsele alimentare.

Există o neînțelegere generală a ceea ce este all-inclusive. În Turcia, de exemplu, sunt multe hoteluri care preferă strategia all-inclusive pentru că sunt situate în mijlocul deșertului. Nu este nimic de văzut în apropiere. Deci serviciul lor este axat pe menținerea turiștilor în complex. Grecia a respins all-inclusive în majoritatea locurilor. Grecii își prețuiesc tavernele și au spus că vor să păstreze economia locală cu ele.

Stațiunile româneşti de la Marea Neagră au fost create pe bază de all-inclusive. Deoarece nu era loc pentru oaspeți să mănânce în afara hotelului. „All inclusive este în Bulgaria de mai bine de 60 de ani și va continua să existe, unde serviciul funcționează pentru beneficiul hotelierii”, a declarat la BNT Rumen Drăgănov, director al Institutului de Analiză și Evaluare a Turismului.

Ne puteți urmări și pe Google News
Bulgaria

Sursa foto: EVZ

 

Cum se vor scumpi vacanţele în Bulgaria

Serviciul all-inclusive crește însă constant ca preț. Iar acest lucru crește prețurile pentru vacanțele la mare. Prin urmare, hotelierii oferă acum doar micul dejun sau micul dejun și cina. „Anul acesta, prețurile au ajuns la 700 până la 900 de leva pe cameră cu pachet all-inclusive. Vrem să fim mai competitivi. Vrem să oferim turiștilor posibilitatea de a alege. Pentru că sunt turiști care la prânz preferă să meargă în excursie, să fie în afara complexului hotelier”, a declarat președintele Asociației Bulgare de Hoteluri și Restaurante din Varna, Pavlin Kosev.

Potrivit experților din industrie, echilibrul între preț și calitate al ofertelor all-inclusive este dificil. Din cauza creșterii prețurilor la alimente, vacanțele din vara viitoare vor costa cu aproximativ 5-10% mai mult. Vacanţele în Bulgaria sunt atractive, pe lângă altelele, şi din cauza preţurilor reduse, comparativ cu alte desrtinaţii.