Ce ascunde oboseala copiilor. Riscurile sunt mari

Ce ascunde oboseala copiilor. Riscurile sunt mariOboseală. Sursa foto:22850016 © Duncan Noakes | Dreamstime.com

Oboseala la copii. Cei care se plâng adesea de letargie sau oboseală s-ar putea confrunta cu mari probleme de sănătate. Părinții trebuie să fie atenți la aceste simptome și să ceară ajutorul medicilor.

Oboseala la copii. Cei care se plâng adesea de letargie sau oboseală s-ar putea confrunta cu mari probleme de sănătate. Medicii au declarat că ar putea fi un indiciu al lipsei unei anumite vitamine din organism. Părinții nu trebuie să neglijeze aceste simptome.

Starea de oboseală poate fi un semn al deficienţei de vitamina B12. Aceasta este necesară pentru producerea de globule roşii. Vitamina B12 este utilă pentru sistemul nervos periferic şi central. Vitamina B12 nu se găsește în fructe şi legume, dar tinerii au nevoie de ea.

Copilul o poate obţine cel mai adesea din carne, mai ales de pui sau de curcan şi din produse lactate. Copiii care au lipsă de vitamina B12 sunt palizi,obosiți, prezintă slăbiciune musculară, probleme de concentrare și tulburări digestive.

Sfaturi pentru a preveni oboseala la copii

Starea de oboseală poate fi și un semn al unor afecțiuni. Copiii sunt predispuși la infecții parazitare, cu paraziți precum giardia, oxiurii, limbricii. Simptomele frecvente ale unei infecții parazitare includ oboseală generală, ceață mentală, dureri de cap, tulburări digestive, pierdere în greutate.

Oboseala la copii. Riscurile sunt mari

Sursa foto: 140658553 © Oleksandr Panchenko | Dreamstime.com

Este important ca părinții să se asigure că tinerii dorm cât trebuie și că au un program bine pus la punct. Copiii trebuie să mănânce alimente sănătoase și să țină o cură de deparazitare cu produse din plante. Și igiena este imporantă.

Părinții trebuie să își ducă copiii la doctor dacă se confruntă cu aceste simptome:

  • lipsă de interes pentru activitățile școlare
  • pierderea interesului pentru lucruri care îi făceau plăcere
  • dureri de cap, dureri de burtă, dureri musculare
  • somn neodihnitor
  • scăderea poftei de mâncare
  • dificultăți de concentrare și memorie, de atenție, sau de imaginație
  • senzație de slăbiciune generală sau de oboseală
  • epuizare după efort fizic, psihic sau emoțional

Copiii care se plâng că sunt obosiți s-ar putea confrunta și cu stări de anxietate și depresie. Este foarte important ca părinții să comunice cât mai mult și deschis cu tinerii, potrivit blogintandem.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News