George Simion, nervos după eșecul României la CEDO cu căsătoriile gay

George Simion, nervos după eșecul României la CEDO cu căsătoriile gaySursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Preşedintele AUR, George Simion, a vorbit despre eșecul României la CEDO în cazul căsătoriilor între persoanele gay. El a spus că partidul său consideră că nu este dreptul vreunei instanţe europene să se pronunţe asupra căsătoriilor din România.

Preşedintele AUR, George Simion, a vorbit despre eșecul României la CEDO în cazul căsătoriilor între persoanele gay. El a declarat că respectă acele state ale UE unde căsătoriile între persoane de acelaşi sex sunt permise. Acesta consideră că sunt vinovați miniştrii liberali ai Justiţiei, Cătălin Predoiu şi Alina Gorghiu.

George Simion, acuzații pentru Alina Gorghiu

„Din punctul nostru de vedere, miniştrii Justiţiei, pentru că e vorba de domnul Predoiu şi doamna Gorghiu, miniştrii liberali ai Justiţiei nu au apărat poziţia corectă a României.

În 2018, la referendumul pentru familie, ni se vorbea că exagerăm, spunea că niciodată nu vom vedea alte căsătorii decât cele formate dintre un bărbat şi o femeie.

AUR va fi la guvernare din 2024 şi AUR consideră că nu este dreptul vreunei instanţe europene să se pronunţe asupra căsătoriilor din România. Sigur că, atât timp cât sunt căsătorii în alte state ale Uniunii Europene, respectăm acele state şi îşi produc efectul pe teritoriul acelor state”, a precizat Simion.

George Simion se revoltă

Simion a mai spus că nu este normal ca alte instanţe să hotărască ce este mai bine pentru români.

„Nu înseamnă că România nu are un drept la cuvânt cu privire la această chestiune. Dacă vor hotărî alte instanţe ce e mai bine pentru români, înseamnă că noi nu mai suntem stăpâni în propria ţară”, a concluzionat Simion.

George Simion, după eșecul României la CEDO. Ce a spus despre căsătoriile gay

Sursa foto Arhiva EVZ

Eșecul la CEDO

Colegiul de judecători ai Marii Camere a CEDO a respins contestaţia făcută de Guvernul de la Bucureşti asupra deciziei pronunţate în luna mai de Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Aceasta spunea că statul român e obligat să adopte o legislaţie pentru recunoaşterea cuplurilor de acelaşi sex.

În august, statul român a atacat la Camera Superioară decizia CEDO din 23 mai care obligă România să recunoască prin lege şi să protejeze drepturile cuplurilor formate din persoane de acelaşi sex. Ministerul Afacerilor Externe este instituţia care exercită, în numele Guvernului, prerogativele de agent guvernamental în faţa CEDO. Căsătoria între persoanele de același sex a fost extrem de controversată în România. Politicienii și biserica s-au opus de nenumărate ori, potrivit știtipesurse.