Democrații din California recunosc că este neconstituțional să interzică deținerea armelor de foc

Democrații din California recunosc că este neconstituțional să interzică deținerea armelor de foc arme / Sursa foto: arhiva EVZ

Democrații din California recunosc că este neconstituțional să interzică deținerea armelor de foc, dar forțează noi legi.

California a devenit primul stat care a solicitat o convenție constituțională pentru a permite statelor să aprobe un amendament care să ridice vârsta de deținere a armelor de foc la 21 de ani, să impună verificări de fond pentru transferurile private de arme de foc, să impună perioade de așteptare pentru cumpărarea de arme de foc și să adopte o interdicție a armelor de asalt.

Acesta este al 28-lea amendament propus la Constituție. Este ideea guvernatorului Californiei, Gavin Newsom.

Democrații controlează guvernarea în California

Poate că democrații nu își dau seama că recunosc că trebuie să modifice Constituția SUA înainte de a-și implementa lista de dorințe privind controlul armelor de foc plus că nu au voturile necesare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Democrații controlează guvernarea și legislativul statal în doar 17 state, număr care este departe de cele 38 de state necesare pentru a ratifica un amendament constituțional.

Grupurile de control al armelor de foc susțin că statul California are cele mai stricte legi de control al armelor de foc din țară, dar nu ar trebui să se prezinte ca un model pentru restul țării.

Rata de împușcături în masă în public pe cap de locuitor din California a depășit-o în mod constant pe cea din restul țării.

Argumentul principal al democraților pentru creșterea vârstei de deținere a armelor de foc este că tinerii de 18, 19 și 20 de ani comit infracțiuni legate de arme de foc în proporții relativ ridicate.

Cu toate acestea, problema reală este comiterea de infracțiuni. Aproximativ 90% dintre criminali au deja un cazier penal violent și au interdicție de a cumpăra arme.

Lupta contra libertății

Susținătorii controlului armelor de foc spun că fac presiuni pentru verificarea federală a antecedentelor în cazul transferului privat de arme de foc pentru a opri împușcăturile în masă în public, dar aceste măsuri nu ar fi oprit nici măcar o singură împușcătură în masă în public în acest secol.

Au existat 4 milioane de „refuzuri inițiale”, iar companiile private nu ar putea niciodată să facă verificări ale antecedentelor angajaților în acest mod, deoarece erorile discriminează în mod covârșitor bărbații de culoare și pe cei hispanici.

Măsurând sprijinul public pentru controlul armelor de foc, Crime Prevention Research Center (CPRC) a constatat că alegătorii potențiali și-au exprimat sprijinul pentru o astfel de lege cu o marjă uriașă de 86 la sută.

Bibliografie: California Democrats Admit It’s Unconstitutional To Ban Gun Ownership—Conservative Review.