Șpaga la minut. Care sunt profesiile unde mita e religie

Șpaga la minut. Care sunt profesiile unde mita e religie Mită. Sursa foto: Nyul | Dreamstime.com

Medicii, asistenții, dar și polițiștii par să fie principalele profesii care nu se feresc în a lua șpagă. Astfel, un medic a fost prins în timp ce a încasa șpagă la minut, iar doi polițiști au fost prinși după ce într-o lună au luat 38 de șpăgi.

Un medic de la Suceava este acuzat de către DNA de faptul că ar fi luat nu mai puțin de 62 de ori în 7 zile. Și totul în decurs de 5 ore. Șefa secției de Oncologie de la Spitalul Județean Sf. Ioan cel Nou din Suceava este cea asupra căreia planează aceste acuzații. Anchetatorii spun că femeia ar fi luat aceste șpăgi de la 10 persoane constând în plicuri de bani sau plase de cadouri. Sumele variau între 50 și 200 de lei. Un alt caz este cel al medicului Octavian Mazilu care ar fi luat mită de 26 de ori.

Facilități fiscale pentru persoanele fără autoturisme

Bani / Sursa foto: Arhiva EVZ

Sumele variau de această dată între 100 și 2000 de lei, potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș. Nici polițiștii nu se lasă mai prejos. În primăvara acestui an, doi polițiștii de la Brigada Rutieră au fost prinși după ce au cerut mită de 38 de ori într-o lună. Potrivit procurorilor DNA, cei doi acționau în zona Dorobanți și urmăreau mașini de străini sau care erau conduse de femei.

Au cerut șpagă de peste 100 de ori.

Cei care nu voiau să fie sancționați sau lăsați fără permis, de multe ori fără temei, preferau să le dea o mică atenție celor doi. Un alt caz scandalos s-a petrecut la Suceava. Acolo aproape tot biroul Rutier de acolo, mai exact 15 polițiști au fost săltați pentru luare de mită. Ei ar fi cerut șpagă de peste 100 de ori pentru a-i ierta pe cei prinși în trafic comițând nereguli rutiere. La fel de sensibilă este situația și în cazul polițiștilor de Frontieră.

Ne puteți urmări și pe Google News

La începutul acestui an 14 dintre ei, de la Punctele de Frontieră de la granița cu Moldova au fost ridicați de DGA. Asta pentru că au cerut zeci de șpăgi între 20 și 250 de euro pentru a nu verifica anumite mărfuri care treceau granița. Potrivit șefului sindicatului Europol, Cosmin Andreica, șpaga medie pentru un polițist este de 1.500 de lei