Accidente cumplite provocate de beizadele. Ce măsuri au luat autoritățile
- Maria Pană
- 16 septembrie 2023, 10:24
Accidente cumplite provocate de beizadele. Consumul de droguri sau alcool la volan este pedepsit prin lege. Cu toate acestea de-a lungul anilor mai mulți copii de bani gata au arătat că legea poate fi încălcată și au plătit pentru asta.
Cel mai recent caz, care își așteaptă și un verdict este cel al lui Mario Iorgulescu. Băiatul lui Gino Iorgulescu a provocat în 2019 un accident mortal în care un bărbat și-a pierdut viața.
Mario Iorgulescu, condamnat la 15 ani de închisoare, în primă instanță
La acel moment, expertiza IML a arătat că Mario Iorgulescu era și beat și drogat și avea și o viteza 145 de km/h. În primă instanță Mario Iorgulescu a fost condamnat la 15 ani de închisoare. Însă decizia a fost contestată.
În acest moment fiul fostului șef al LPF se află internat în Italia, el fiind judecat în lipsă. Despre el avocații spun că nu este capabil să răspundă penal, având în vedere că și el a suferit răni extrem de grave la cap, în urma accidentului.
Accidente comise de beizadele. Cazul Andrei Andronie
Un alt caz în care a fost implicat tot un băiat de bani gata și un bolid, este cel al lui Andrei Andronie. Acesta a provocat un accident în anul 2011 în urma căruia doi tineri și-au pierdut viața.
Băiatul bancherului Jean Andronie se afla la volanul unei mașini foarte puternice și sub influența alcoolului.
Șoferii vinovați de accidente își văd liniștiți de viață
După un proces îndelungat Andrei Andronie a fost condamnat la 7 ani de închisoare, iar după ce a fost eliberat din arest a fost trimis la studii în Elveția.
Părinții victimelor nu și-au revenit niciodată din șoc.
Andrei Plăcintă, fiu de senatoare
Un alt caz foarte cunoscut este cel al lui Andrei Plăcintă, fiul fostului senator, Sorina Plăcintă.
Supărat, nevoie mare, că s-a certat cu iubita, aflat sub influența substanțelor interzise, Andrei s-a urcat la volanul mașinii și a amenințat mai mulți trecători care săriseră în apărarea fetei că îi calcă cu mașina. În cele din urmă chiar a rănit pe unul dintre ei și a ajuns după gratii pentru 4 ani.
Ulterior și el a fost eliberat condiționat. Cert este că în ciuda acestor exemple și în ciuda înăspririi legii cu privire la conducerea sub influența alcoolului sau a substanțelor stupefiante, lucrurile nu s-au schimbat spre bine în România.
Probabil și pentru faptul că foarte multe dintre dosarele care nu se soldează cu accidente au fost clasate, chiar dacă cei care au fost prinși în fapt se aflau într-o postură interzisă de lege.