Ce culoare are, de fapt, Statuia Libertății. A fost schimbată de mai multe ori

Ce culoare are, de fapt, Statuia Libertății. A fost schimbată de mai multe ori statuia libertatii / Sursa foto: Dreamstime

Statuia Libertății a fost construită în anul 1885, iar culoarea ei a fost modificată de mai multe ori. Autoritățile au luat în considerarea schimbarea culorii, din nou.

Statuia Libertății a fost construită în anul 1885, iar culoarea ei a fost modificată. Inițial, ea avea o culoare cuprinsă între maro și bronz. Această culoare inițială s-a schimbat în timp ca rezultat al reacțiilor chimice și a expunerii la mediu.

Procesul de schimbare a culorii Statuii Libertății a început cu formarea unei pelicule subțiri de oxid de cupru pe suprafața metalică. El a apărut datorită interacțiunii cuprului cu oxigenul din aer și cu alte substanțe chimice. Această patină s-a extins și a dobândit nuanțe de verde și albastru.

Culorile actuale ale Statuii Libertății sunt albastru-verde, iar autoritățile încearcă să le păstreze pe acestea. A fost luat în considerare și revenirea la culoarea originală de bronz a Statuii Libertății în cadrul unor proiecte de restaurare sau conservare. Aceste proiecte implică îndepărtarea straturilor de patină și de coroziune pentru a readuce la lumină culoarea inițială a cuprului.

Ne puteți urmări și pe Google News
Ce culoare are, de fapt, Statuia Libertății. A fost schimbată de mai multe ori

Sursa foto Dreamstime

În cazul în care statuia ar fi restaurată, procesul de oxidare ar reîncepe, conducând în cele din urmă la revenirea la nuanța verde pe care o are acum, potrivit stiripesurse.

Detalii despre Statuia Libertății

Faimoasa statuie este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și un cadou de la poporul francez. Aceasta a fost construită de sculptorul Auguste Bartholdi. În construcția Statuii Libertății a fost implicat și Gustave Eiffel, omul care a proiectat Turnul Eiffel. Statuia este una dintre principalele atracții turistice din New York.

Pentru construirea acestui gigant au fost folosite 300 de foi de aramă ciocănită de 2,5 mm, cântărind 80 de tone. Armătura interioară care cântărește 100 de tone a fost făcută de celebrul inginer Gustave Eiffel. Piatra din care este construit soclul provine din Franța, probabil din Ruoms sau din Pouillenay.

În apropiere de statuie, în mai 2019 a fost inaugurat „Statue of Liberty Museum” (Muzeul Statuii Libertății). În muzeu este expusă torța originală (1,633 kg) din cupru și aur, care fusese avariată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.