Fiul lui Nicolae Guță, drogat la volan. A intrat cu BMW-ul în șanț

Fiul lui Nicolae Guță, drogat la volan. A intrat cu BMW-ul în șanț Sursa foto: Ahiva EVZ

Odrasla unui renumit manelist a fost prins drogat la volan după ce „a aterizat” cu mașina de lux într-un șanț. Este vorba de Nicu Guță, fiul mai renumitului Nicolae Guță, cântăreț de manele. Accidentul s-a produs în noaptea dinspre sâmbătă spre duminică în orașul Petroșani, potrivit unor Antena 3 CNN.

Fiul lui Nicolae Guță, drogat la volan. Patrula de poliție de pe strada Livezeni din Petroșani au identificat un autoturism care părăsiseră partea carosabilă. Șoferul autovehiculului implicat în accident, un tânăr în vârstă de 31 de ani era agitat și vorbea incoerent. Potrivit comunicatului emis de Poliție, conducătorul auto nu a consumat băuturi alcoolice, dar a ieșit pozitiv la droguri.

Bărbatul în cauză a fost dus la spital pentru recoltarea probelor biologice. Totodată, oamenii legii au găsit în mașina acestuia o țigară artizanală și mai mulți muguri de plante. Permisul bărbatului a fost reținut, iar pe numele acestuia a fost deschis un dosar penal.

Nicolae Guță; foto Arhiva EvZ

Ne puteți urmări și pe Google News

Fiul lui Nicolae Guță consumă droguri și se urcă la volan

„La data de 02 septembrie 2023, în jurul orei 23:10, polițiștii care se aflau în misiune de patrulare pe strada Livezeni, din Petroșani, au observat un autoturism care era ieșit în afara părții carosabile, iar la volanul mașinii a fost depistat un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Municipiul Petroșani, care era agitat și incorect în vorbire.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, însă, ca urmare a testării cu aparatul Drug-Test, a ieșit pozitiv la substanță psihotropă, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice, în vederea determinării prezenței, în organism, a substanțelor psihotrope.

Cu ocazia controlului, în autoturism a fost găsită o țigară confecționată artizanal și trei muguri de plante, care au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală și-au suspendat dreptul bărbatului de a conduce autovehicule (a fost eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație)", se arată în comunicatul Poliţiei Hunedoara.

Măsuri pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse de șoferii drogați

Dat fiind fatpul că nu au rezultat victime, fiul lui Nicolae Guță nu va fi judecat în baza Legii Anastasia. Pe fondul consumului de alcool și a susbtanșelor psihoactive numărul accidentelor mortale a crescut în țara noastră. Odată cu tragedia din stațiunea 2 Mai, demnitarii au declarat război șoferilor iresponsabili care pun în pericol viața participanților la trafic.

Deputații propun înăsprirea sancțiunilor pentru astfel de fapte. Premierul României, Marcel Ciolacu a precizat ieri că Parlamentul va propune planul de modificarea a legislației rutiere în primele două săptămâni din actuala sesiune parlamentară.

Pe lângă efectele care rezidă din Legea Anastasia, șoferii iresponsabili care se urcă băuți la volan ar putea rămâne fără autoturisme. Totodată, anularea permisului pentru o perioadă de cel puțin 10 ani de la data comiterii infracțiunii este o altă măsură pe care deputații o au în vedere, potrivit Antena 3 CNN.

Reamintim că a fost nevoie ca doi tineri nevinovați să piară în accidentul din stațiunea 2 Mai pentru ca autoritățile să facă ceva pentru a micșora numărul tragediilor provocate de șoferii iresponsabili.