Sensul giratoriu din Gura Humorului în care toți șoferii au prioritate. Video

Sensul giratoriu din Gura Humorului în care toți șoferii au prioritate. Video Șofer / Sursă foto: Dreamstime.com

Sensul giratoriu din Gura Humorului care îi induce în eroare pe șoferi. Mulți dintre ei nu știu ce să facă atunci când îl văd pentru că nu îi înțeleg scopul. Majoritatea nici nu respectă marcajele rutiere.

Sensul giratoriu din Gura Humorului care provoacă numai probleme șoferilor. Autoritățile din acest oraș au montat un sens giratoriu care a reușit doar să provoace haos într-o intersecție. Sensul giratoriu a fost amenajat cu ajutorul unor stâlpi de cauciuc.

Imaginile filmate la fața locului arată toți șoferii care ajung în acea intersecție au prioritate. Sensul giratoriu a fost montat lângă o altă intersecție unde este un indicator de prioritate. Astfel, șoferii nu știu ce pot face pentru a traversa regulamentar intersecția.

Sensul giratoriu din Gura Humorului

Mai mult decât atât, noul sens giratoriu este montat indicatorul care presemnalizează intersecţia cu sens giratoriu. Pe lângă indicatoarele de prioritate din intersecție, acest marcaj i-a făcut pe șoferi să fie și mai confuzi. Mulți nu știu dacă ei au prioritate sau dacă trebuie să cedeze prioritatea celoralți participanți la trafic.

Ne puteți urmări și pe Google News
Sensul giratoriu din Gura Humorului

Sensul giratoriu din Gura Humorului / Sursă foto: Youtube

Sensul giratoriu este pur și simplu ocolit de unii șoferi, iar alții merg direct pe contrasens. Concluzia unui localnic a fost că era mult mai bine dacă acest sens giratoriu nu era amenajat. Același cetățean a reclamat și amenajarea unei piste de biciclete pe un trotuar pe care abia au loc să meargă pietonii.

„Nu îmi dau seama de ce l-au făcut. Este o aberație totală”, a spus localnicul pentru NewsBucovina.

Reguli de circulație în giratoriu

În Codul Rutier se precizează că în cazul intersecțiilor cu sens giratoriu, conducătorii de vehicule trebuie să respecte regulile privind circulația pe benzi. Șoferii au obligația să semnalizeze din timp părăsirea intersecției și să se asigure că o pot face fără să perturbe circulația sau să pună în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.

Acest lucru înseamnă că atunci când un șofer se află într-un sens giratoriu pe banda 2 și vrea să părăsească intersecția va da semnal dreapta. Ulterior, se va asigura că nu circulă altă mașină pe banda 1 și apoi părăsește giratoriul. Ulterior, el se va încadra tot pe banda 2.