Cauzele morții mamei de 25 de ani la maternitatea din Botoşani. Raportul medicilor legiști

Cauzele morții mamei de 25 de ani la maternitatea din Botoşani. Raportul medicilor legiști Alexandra Ivanov. Sursa foto: Facebook

Cauzele morții Alexandrei, tânăra de 25 de ani, au fost multiple, arată raportul medicilor legiști. Se pare că sarcina, care i se oprise din evoluție, era „complicată infecțios”.

Cauzele moții Alexandrei, mama de 25 de ani ce a petrecut o noapte la maternitatea din Botoșani, au fost multiple. Femeia a suferit un edem pulmonar și avea insuficienţă cardio-respiratorie. De asemenea, sarcina care i se oprise din evoluţie era „complicată infecţios”.

Femeia, care era mamă a trei copii, a fost adusă la spital joi seara. Timp de șapte ore, nu a fost înregistrată nicio mențiune în fișa sa medicală cu privire la proceduri de îngrijire sau intervenții terapeutice din partea personalului medical.

Cauzele morții Alexandrei au fost multiple

„Cauzele decesului, conform cu certificatul medical constatator al decesului au fost: insuficienţă cardio-respiratorie acută, edem pulmonar acut şi sarcină oprită în evoluţie, complicată infecţios”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Mavromati ” Botoşani, Ioan Asaftei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reprezentantul unității sanitare a precizat că fără a avea documentele la îndemână, poate confirma că sunt vizate trei cadre medicale. E vorba de un medic, o asistentă și personal auxiliar, ce au activitatea suspendată.

Verificările făcute în spital de către Direcţia de Sănătate Publică Botoşani au arătat că între orele 00.45 și 07.35 nu s-au înregistrat investigaţii, intervenţii terapeutice sau îngrijiri în cazul femeii.

Spitalul Judeţean Botoşani, măsuri drastice după moartea unei tinere gravide

Spital Botoșani. Sursa foto: Google Maps

Prima reacție a CJ Botoșani după moartea suspectă a tinerei

CJ Botoșani a transmis într-un comunicat că este inadmisibil ca astfel de cazuri, atât de grave, să se petreacă în unitățile sanitare.

De asemenea, este inadmisibilă atitudinea cadrelor medicale care s-au ocupat de Alexandra, se mai arată în comunicat.

S-au demarat mai multe anchete în acest caz, iar cei vinovați vor trebui să plătească. Nu vom precupeți niciun efort pentru aflarea adevărului și solicit cu fermitate găsirea și pedepsirea cât mai urgentă a vinovaților.

Este timpul ca și Colegiul Medicilor și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România să-i pedepsească exemplar pe cei care au greșit și să facă front comun cu administrația pentru a îmbunătăți calitatea actului medical”, au transmis reprezentanții CJ Botoșani.

Doina Fedorovici, șefa CJ Botoșani, cere empatie de la cadrele medicale față de pacienți. Dacă nu respectă cerința, trebuie să părăsească sistemul sanitar, spune ea.