Ciolacu, atac la colegii din PNL

Ciolacu, atac la colegii din PNL Guvernul Ciolacu. Sursa foto: Razvan Valcaneantu

Premierul Marcel Ciolacu caută să controleze disputele dintre social-democrați și partenerii liberali, din coaliția de guvernare. În ultimele zile au apărut mai multe dispute, în spațiul public, între politicienii PSD și ai PNL. Supărările vin în contextul apropierii anului electoral și a creșterii nemulțumirii populației și a mediului de afaceri cu privire la măsurile fiscale de austeritate pe care intenționează să le ia Guvernul pentru reducerea deficitului bugetar.

Premierul Marcel Ciolacu încearcă să țină situația sub control eventualele conflicte dintre politicienii PSD și ai PNL, în coaliția de guvernare. Situația pare să degenereze în contextul măsurilor fiscale de austeritate propuse de Guvern care stârnesc nemulțumiri în rândul românilor. Deși guvernează împreună din toamna lui 2021, social-democrații și liberalii se acuză reciproc, pe Facebook, dar și în emsiuni de televiziune pentru dezastrul din bugetul public.

Coaliția de guvernare, cea mai stabilă, cum o descria președintele Klaus Iohannis, pârâie din toate cusăturile și nu puțini sunt cei care parizază pe destrămarea ei, în această toamnă. Cei mai curajoși analiști avansează chiar și o anumită perioadă în care scena politică va exploda, luna noiembrie.

În acest context Marcel Ciolacu susține că actul de guvernare este mai important decât păruiala politică. El dă asigurări că nu se va angaja „în niciun fel de conflicte care nu au legătură cu priorităţile cetăţenilor”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Actul de guvernare este mai important decât păruiala politică. Un partid responsabil se află la conducerea ţării pentru a arăta că este capabil să ia decizii pentru oameni, nu pentru a-şi expune în piaţa publică frustrările politice. Nu mă voi angaja în niciun fel de conflicte care nu au legătură cu priorităţile cetăţenilor. Mă voi lupta doar pentru măsurile care ţin de viaţa oamenilor obişnuiţi, de nivelul de trai şi de problemele lor de zi cu zi”, a transmis Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă

Pacea și armonia din coaliția de guvernare este pe cale să se sfârșească din cazua crizei provocate de deficitul bugetar excesiv Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Marcel Ciolacu, atac subtil la colegii liberali

Premierul susțne că în calitatea sa, de șef al guvernului, are datoria să propună soluții concrete adaptate la realitate, menite să rezolve situația de criză în care se află țara. Chiar dacă, anterior, a vorbit despre datoria unui partid responsabil care nu-și expune frustrările în piața publică, Ciolacu nu se poate abține să nu-și înțepe partenerii cu care se alfă la guvernare de aproape doi ani. Fără să-i nominalizeze pe liberali, el vorbește despre setea incredibilă a acestora pentru risipa banilor publici.

„Iar realitatea este că au fost făcute împrumuturi foarte mari în anii precedenţi, iar pandemia a demonstrat o sete incredibilă pentru risipă. Datoria mea este să echilibrez situaţia. Lipsa de acţiune şi bla bla-ul politic înseamnă, în fapt, blocarea fondurilor europene atât de necesare pentru dezvoltare. Şi nu voi permite niciodată aşa ceva! Nu fug de răspundere şi nici nu caut vinovaţi în trecut”, susține Marcel Ciolacu.

Premierul îi îndeamnă pe români, subtil să se uite spre colegii de guvernare, din PNL, „vinovați” pentru dezastrul de acum. Iar în finalul mesajului, postat pe Facebook, Ciolacu caută să se detașeze și să se ridice deasupra celorlalți politicieni spunând că treaba lui este să rezolve problemele cetățenilor. Alții sunt cei care, în opinia sa, se ocupă de scandalurile și disputele care țin de „menajeria politică”, aluzie tot către PNL.

„Românii îi ştiu mai bine pe vinovaţi. Rolul meu este să vin cu soluţii, să asigur stabilitatea politică şi economică a României, să răspund la problemele cetăţenilor şi să îi protejez pe cei afectaţi de creşterea preţurilor. De asta mă voi ocupa. Scandalurile şi disputele care ţin de menajeria politică le las în seama altora”, a transmis şeful Guvernului pe Facebook.