Forza Italia, partidul fondat de Silvio Berlusconi, are un nou lider. Cine este succesorul lui „Il Cavaliere”

Forza Italia, partidul fondat de Silvio Berlusconi, are un nou lider. Cine este succesorul lui „Il Cavaliere” Sursa: Silvio Berlusconi/ Facebook

Ministrul italian de externe Antonio Tajani a ajuns președintele partidului Forza Italia, fondat în urmă cu 29 de ani de fostul premier Silvio Berlusconi. Tajani nu este foarte îndrăgit de poporul italian.

Ministrul italian de externe Antonio Tajani a fost ales președintele partidului Forza Italia, formaţiunea conservatoare fondată în urmă cu 29 de ani de fostul premier Silvio Berlusconi. El va fi nevoit să aducă schimbări majore în partidul care se află în declin de ani de zile.

Antonio Tajani a fost comisar european şi preşedinte al Parlamentului European. El a intrat în politică în anii 1980, într-o mişcare monarhistă de mică amploare, apoi în Forza Italia în 1994, când a fost purtător de cuvânt al lui Berlusconi în primul mandat de premier al acestuia. Cu toate astea, jurnaliștii de la Reuters au aflat că Tajani nu este foarte iubit de italieni.

Antonio Tajani.v1

Sursă Youtube

„Primesc o moştenire aproape imposibilă”, a spus el la adunarea aleşilor naţionali şi europeni a partidului. „Nu este uşor să conduci o mişcare politică unde Silvio Berlusconi a fost lider aproape 30 de ani”, a adăugat el.

Ne puteți urmări și pe Google News

Forza Italia este partener în coaliţia guvernamentală de dreapta condusă de premierul Giorgia Meloni, unde ponderi mai mari au partidul acesteia, Fratelli d'Italia, şi Liga lui Matteo Salvini. Sondajele de opinie recente creditează Forza Italia cu doar 7% din preferinţele alegătorilor, faţă de 30%, respectiv 10% pentru două partide.

„Vrem să fim centru centrului-dreapta”, a susţinut Tajani. „Sutem diferiţi de aliaţii noştri şi nu intenţionăm să renunţăm la identitatea noastră”.

Silvio Berlusconi a murit pe 12 iunie

Pe 12 iunie, fostul premier al Italiei Silvio Berlusconi a murit într-un spital din Milano, la vârsta de 86 de ani. El avea leucemie și alte probleme grave de sănătate.

Silvio Berlusconi a fost prim-ministru Italiei în perioadele 1994-1995, 2001-2006 și 2008-2011 și, deși nu avea un rol direct în guvern, partidul său Forza Italia este membru al coaliției de dreapta a premierului Giorgia Meloni. Silvio Berlusconi a rămas unul dintre cei mai bogaţi oameni din Italia. Averea lui a fost estimată la 6,4 miliarde de dolari.

Berlusconi a avut și clubul de fotbal AC Milan, dar l-a vândut pentru 740 de milioane de euro în 2017.