Băutura care te hidratează cel mai bine când e caniculă

Băutura care te hidratează cel mai bine când e caniculă Caniculă. Sursa foto: Dreamstime.com

Băutura care te hidratează cel mai bine atunci când este foarte cald afară nu este apa, așa cum se așteptau majoritatea. Cercetătorii spun că există un alt lichid cu mai multe beneficii pentru sănătate.

Cercetătorii au descoperit că există o băutură care te hidratează mai mult decât apa în zilele foarte călduroase. Apa – atât cea plată, cât și cea gazoasă, te ajută este sănătoasă, dar băuturile cu puțin zahăr, grăsimi sau proteine sunt mult mai eficiente.

Ronald Maughan, profesor la Școala de Medicină din St. Andrews și autorul studiului a declarat că oamenii trebuie să bea multe lichide și foarte repede pentru a se putea hidrata. El a mai constatat că laptele este chiar mai hidratant decât apa simplă, deoarece conține zahărul lactoză, o parte din proteine și o parte din grăsimi. Acestea ajută la la încetinirea golirii lichidelor din stomac și la menținerea hidratării pe o perioadă mai lungă de timp. Laptele conține sodiu, care acționează ca un burete și reține apa din organism.

Prețul laptelui

Sursa: Arhiva EVZ

Cum să răcești casa fără aer condiționat

Un alt medic a explicat cum pot oamenii care nu au aer condiționat să răcească casa.Există câteva metode simple și ieftine. „Dacă nu aveți aer condiționat, câteva cuburi de gheață puse într-un vas cu apă și un ventilator în față, poate să fie o soluție rezonabilă.”, a precizat medicul Tudor Ciuhodaru, la Antena 3 CNN. „Încercați să aerisiți dimineața la primele ore sau seara când se mai răcorește. Puneți bucăți de material textil, eventual deschise la culoare, eventual ude, în geam, în așa fel încât razele soarelui să nu supraîncălzească apartamentul. Încercați să nu utilizați aparatura electrocasnică și nu gătiți la orele amiezii.”, a mai recomandat medicul.

Ne puteți urmări și pe Google News

O altă metodă este să alegi o lenjerie de bumbac. Poți să pui lenjeria pentru câteva minute în frigider sau în congelator sau să te învelești cu un prosop umed. Un alt truc este să deconectezi toate aparatele. Ele produc căldură chiar și atunci când sunt oprite.

Medicul le mai recomandă oamenilor să doarmă pe podea atunci când este foarte cald afară.