Doliu la Disney. Cum a murit Coco Lee, la doar 48 de ani

Doliu la Disney. Cum a murit Coco Lee, la doar 48 de ani Doliu. Sursa foto: Arhiva Evz

Coco Lee, cântăreața și vedeta de la Disneycare a cântat versiunea în mandarină a coloanei sonore din filmul de animație Mulan și a dat voce personalului principal, a murit. Prin ce a trecut în ultima perioadă e răvășitor.

Coco Lee, cea care a cântat versiunea în mandarină a melodiei de pe coloana sonoră a filmului Mulan, a murit la Hong Kong, la vârsta de 48 de ani. Cântăreața avea o carieră de succes în Asia, dar de mai mulți ani de zile suferea de depresie. Coco Lee le-a spus fanilor ei, în 2022, că „s-a confruntat cu obstacole majore care i-au schimbat viața”. De asemenea, cântăreața a spus că anul 2022 a fost „un an incredibil de greu” pentru ea.

Starea artistei s-a deteriorat drastic în ultimele luni de viață și în cele din urmă s-a sinucis. Cele două surori ale artistei au transmis că Lee a încercat să se sinucidă în casa sa în weekendul trecut. Ulterior, a fost dusă la spital. Coco Lee a rămas în comă până miercuri, 5 iulie. „Deși Coco a căutat ajutor profesional și a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a lupta împotriva depresiei, din păcate, acel demon din interiorul ei a luat ce era mai bun din ea”, a transmis familia lui Coco Lee.

Sursă foto Instagram

Cine este Coco Lee, artista care i-a dat voce personajului Mulan

Coco Lee s-a bucurat de un mare succes în Asia în perioada 1990-2000. Artista s-a născut în Hong Kong, dar s-a mutat în SUA în copilărie, unde a lansat mai multe albume în mandarină și engleză. Debutul ei a fost în anul 1994 cu două albume în mandarină. La doar un an distanță a lansat un album în limba engleză și altul în mandarină. Pe lângă faptul că a cântat o melodie din coloana sonoră a filmului Mulan și că i-a dat voce personajului principal din același film, Coco Lee a interpretat o melodie din filmul Crouching Tier, Hidder Dragom la premiile Oscar din anul 2001.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Ne-a adus bucurie cu cântecele și dansurile ei în ultimii 29 de ani, a muncit din greu pentru a deschide un nou orizont pentru cântăreții chinezi pe scena muzicală internațională și a făcut tot posibilul pentru a străluci”, au transmis surorile lui Lee. Cea mai recentă melodie lansată de Coco Lee este „Tragic”, pe data de 14 februarie 2023.

Artista le-a spus fanilor ei, în luna martie a acestui an, că a suferit o intervenție chirurgicală la pelvis și la coapsă, din cauza unei leziuni suferite la antrenamente. Lee s-a căsătorit în anul 2011 cu Bruce Rockowitz, fostul director executiv al unei companii din Hong Kong. Cuplul are două fiice din căsătoria anterioară a lui Rockwitza. În urmă cu trei ani au apărut zvonuri că cei doi s-au despărțit, dar Lee nu a confirmat acest lucru, potrivit BBC.