Un copil de șapte ani a căzut de pe un feribot în Marea Baltică. Mama lui s-a aruncat imediat după el. E îngrozitor ce a urmat

Un copil de șapte ani a căzut de pe un feribot în Marea Baltică. Mama lui s-a aruncat imediat după el. E îngrozitor ce a urmat Sursa: Dreamstime.com

Un băiat în vârstă de șapte ani a căzut de la bordul feribotului în care se afla. Mama sa disperată s-a aruncat după el în Marea Baltică. Cei doi au fost recuperați, dar a fost mult prea târziu pentru ca medicii să îi poată salva.

Un băiețel în vârstă de șapte ani a căzut în Marea Baltică de pe feribotul Stena Spirit, care plecase de la Gdynia, Polonia, spre Karlskrona, Suedia. Mama copilului a fost disperată când l-a văzut pe cel mic în apă și s-a aruncat după el. Accidentul a avut loc joi, 29 iunie, la ora 16.15, ora Sudiei, în largul Mării Baltice, la aproximativ 70 de kilometri sud de Öland.  Căpitanul navei a alertat Centrul Suedez de Salvare Maritimă și Aeriană la patru minute distanță de când copilul căzuse în apă.

Emil Gustafsson, adjunct la serviciul de operațiuni de salvare pe mare la Administrația Maritimă Norvegiană, a spus că băiatul în vârstă de șapte ani a căzut peste bord, iar mama sa, în vârstă de 36 de ani, s-a aruncat după el. Mai multe nave și elicoptere de salvare din Suedia, Danemarca, Germania și Polonia au venit la fața locului în jurul orei 17.30 și au început căutările.

NATO a intervenit pentru ca băiatul și mama sa să fie salvați

Mai mult decât atât, NATO a trimis mai multe ambarcațiuni și elicoptere, care participau la un exercițiu militar, să ajute la misiunile de căutare. Mama și copilul au fost găsiți în apă la o oră de la dispariție. Femeia a fost ridicată de un elicopter NATO, iar băiatul a fost preluat de barca de salvare a navei companiei Stena Line. Administrația Maritimă Suedeză a transmis că niciunul dintre ei nu era conștient când au fost salvați, dar prezentau semne vitale. Cei doi au fost duși de urgență la spitalul din Karlskrona.

Ne puteți urmări și pe Google News

Purtătorul de cuvânt al poliției poloneze a anunțat vineri, 30 iunie, că mama și copilul au murit. Serviciile suedeze vor demara o anchetă pentru a afla circumstanțele în care acest incident a avut loc. Autroitățile daneze vor participa la această investigație deoarece feribotul era înregistrat în Danemarca. De asemenea, procuratura raională din Gdańsk a decis să facă o anchetă în legătură cu accidentul care a avut loc joi în apele teritoriale ale Suediei, potrivit Onet.