Volodimir Zelenski pariază că Vladimir Putin nu va folosi armele nucleare. De ce se teme liderul de la Kremlin

Volodimir Zelenski pariază că Vladimir Putin nu va folosi armele nucleare. De ce se teme liderul de la Kremlin Vladimir Putin și Volodimir Zelenski.Sursa foto: Arhiva EVZ

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a atras recent atenția asupra pericolului care planează asupra omologului său rus, Vladimir Putin, și a punctat că se vor găsi modalități de a-l ucide, dacă se vrea.

Volodimir Zelenski consideră că lumea nu va tolera folosirea armelor nucleare de către președintele rus împotriva Ucrainei. Liderul ucrainean a subliniat că cercul intim al lui Putin este unul periculos, care aduce în discuție în mod constant posibilitatea unui atac nuclear.

De asemenea, președintele ucrainean a vorbit despre contraofensiva de pe front, recunoscând că progresul pe câmpul de luptă a fost „mai lent decât s-a dorit”, la câteva săptămâni de la ofensiva militară a Ucrainei pentru a recuceri zonele ocupate de Rusia.

Putin se teme pentru viața lui, spune Volodimir Zelenski

Eu pot să spun ce gândesc. Cred că se teme pentru viața lui. Cred că, dacă el (Putin - n.r.) nu încetează să amenințe lumea cu armele nucleare, lumea va găsi o modalitate de a-l ucide. Este foarte periculos și de aceea trebuie să fie foarte atent când transmite aceste mesaje.

Ne puteți urmări și pe Google News

Consider că cercul său de oameni este periculos. Un cerc apropiat care aduce în discuție acest subiect. Este periculos faptul că a transportat armele corespunzătoare pe teritoriul Belarusului. Dar tot acest pericol este mai mult politic, și mai mult mediatic, și mai mult informativ”, a declarat Zelenski.

În același timp, Zelenski consideră că Vladimir Putin nu este dispus să folosească armele nucleare în prezent, deoarece are grijă de propria sa viață și se iubește foarte mult. El a adăugat că nu dorește să devină garantul unei persoane inadecvate care, în secolul XXI, a declanșat un război deplin împotriva propriului său vecin.

„Putin a fost periculos pentru noi începând din 2014, când a ocupat prima dintre teritoriile noastre. El va vorbi despre utilizarea armelor nucleare, dar nu cred că este pregătit să o facă pentru că se teme pentru viața sa, el o iubește foarte mult.

Dar nu pot să spun cu siguranță, mai ales despre o persoană fără legături cu realitatea, care în secolul XXI a declanșat un război la scară largă împotriva vecinului său”, a mai spus președintele Ucrainei pentru BBC.