Șeful FRF și-a publicat delarația de avere. Răzvan Burleanu are venituri fabuloase

Șeful FRF și-a publicat delarația de avere. Răzvan Burleanu are venituri fabuloase Răzvan Burleanu. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Răzvan Burleanu și-a publicat declarația de avere, pentru prima dată, în baza obligației legale care le revine tuturor persoanelor care ocupă funcții de demnitate publică. Burleanu a câștigat în 2022 sume foarte mari de bani.

Cu un fotbal care nu reușește să se impună în competițiile internaționale, nici în fața unor echipe mai slab cotate, cum este cea din Kosovo, șeful de la Federația Română de Fotbal a declarat, în declarația de avere, sume foarte mari de bani pe care le primește din salariu și alte indemnizații de la FIFA și UEFA.

Astfel, în ultimul an, Răzvan Marian Burleanu a încasat de la Federația Română de Fotbal, suma de 354.763 de lei. Asta înseamnă că, lunar, Burleanu are un venit net de 29.500 de lei, adică aproape 6.000 de euro.

În plus, șeful FRF a mai primit de la UEFA, suma de 160.836 lei iar de la FIFA, unde este membru în Consiliul General, suma de 248.839 lei.

Ne puteți urmări și pe Google News

În total, din venituri, Burleanu a încasat în ultimul an suma de 764.438 lei.

Împrumut în nume personal

Tot în declarația de avere care apare pe Portalul Declarațiilor de la Avere, de la Agenția Națională de Integritate, Burleanu a notat că a acordat firmei Lider Sport SRL, un împrumut în nume personal în valoare de 817.279 lei.

De asemenea, Burleanu mai deține câteva conturi bancare, cele mai importante fiind 152.202 lei și 281.000 de dolari SUA.

Societatea Lider Sport SRL este deținută chiar de președintele FRF, Răzvan Marian Burleanu, și a avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 378.790 lei, și un profit net de 51.000 de lei. Firma are trei angajați.

Are un apartament și două terenuri

De asemenea, Burleanu mai are un apartament pe care l-a cumpărat în 2016, în Voluntari, Ilfov, în suprafață de 116 metri pătrați.

El mai deține două terenuri în județul Bacău, pe care le-a cumpărat în 2019, unul în suprafață de 619 metri pătrați, și un alt de 557 metri pătrați.

La finalul lunii aprilie 2023, Burleanu susținea că primește de la FRF un salariu de ”aproape 5.000 de euro/lună”.

”Aproximativ 5.000 de euro lunar este salariul meu. Încă nu l-am publicat, dar o voi face. Nu m-am ascuns niciodată. Prognozăm că pentru prima dată, anul acesta, vom atinge un buget de peste 31 de milioane de euro, exclusiv din fonduri private. Diurna (n.r. – când e plecat Răzvan Burleanu în deplasări) este aceeași pe care și fostul președinte (n.r. – Mircea Sandu) a avut-o, 250 de euro pe zi”, a spus oficialul de la FRF.