Urmează ploi și furtuni, apoi vine canicula. Evoluția meteo pentru următoarea perioadă

Urmează ploi și furtuni, apoi vine canicula. Evoluția meteo pentru următoarea perioadă Caldura Sursa foto. EVZ

Ploile și furtunile vor continua să se manifeste în mai multe regiuni din țară și în următoarele zile. Ulterior, însă, temperaturile vor crește până la 30 de grade, iar vremea se va încălzi. Până atunci, la sfârșitul acestei săptămâni, dar și în prima parte a celei viitoare, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată și averse torențiale.

Ploile și furtunile vor continua să se manifeste și în următoarele zile, în cea mai mare parte a teritoriului României, în următoarele zile. Izolat, din cauza cantităților mari de ploi, vor fi posibile și inundații în anumite zone.

Astfel, conform prognozei meteo, la sfârșitul acestei săptămâni, dar și în prima parte a celei viitoare, românii se vor confrunta cu instabilitate atmosferică accentuată și averse ploi torențiale. În prima parte, a intervalului analizat, va ploua mai ales în zonele de sud-vest, centru și nord. După aceea, furtunile se vor muta și în regiunile estice.

Pe de altă pate, în partea de sud-est și de nord-vest a țării vremea se va menține călduroasă în aceste ore. Termometrele vor indica valori cuprinse între 27 și 31 de grade Celsius. În schimb, în jumătatea vestică a țării vor fi înnorări și ploi, astfel că temperaturile se vor menține mai coborâte, între 19 și 25 de grade.

Ne puteți urmări și pe Google News

Instabilitate atmosferică în mai multe zone

În weekend, de sâmbătă crește riscul de apariție a ploilor în estul țării, iar temperaturile vor înregistra o ușoară scădere. Totuși, aversele și furtunile nu se vor extinde foatte mult, iar cantitățile de precipitații vor fi la un nivel relativ redus.

O parte din localitățile din sudul și estul țării ar putea fi ocolite de ploile care își vor face apariția la finalul săptămânii, însă, pentru alte zone precipitațiile vor fi între cele mai importante din ultimele săptămâni.

Cauza principală a instabilității atmosferice, cu toate fenomenele asociate, are legătură cu deplasarea progresivă spre est a unui nucleu de aer rece, aflat în prezent deasupra Germaniei și Poloniei, și a unui talveg de altitudine, o zonă extinsă cu presiune scăzută în straturile mai înalte ale atmosferei, relatează site-ul meteoradar.

După furtuni, temperaturi de peste 30 de grade

După ploi și furtuni, în a doua parte a săptămânii viitoare, este de așteptat ca vremea să se încălzească, iar temperaturile să atingă nivelul de 30 – 34 de grade Celsius. Acest lucru se va datora apariției unei mase de aer cald dinspre sud-vest, care ar putea aduce temperaturi ridicate în mai multe regiuni ale țării.

Deocamdată, nu se întrevede, însă, nici un val puternic de căldură sau caniculă și nici de disconfort termic accentuat, iar temperaturile se mențin apropiate de valorile normale pentru această perioadă din an.