Apple Vision Pro ne va transforma pe toți în niște grași, lipiți de scaune și conectați non-stop la divertisment

Apple Vision Pro ne va transforma pe toți în niște grași, lipiți de scaune și conectați non-stop la divertisment

Jack Dorsey, co-fondator și fost director executiv al Twitter, are câteva păreri șocante cu privire la noile dispozitive Vision Pro recent anunțate de Apple. Acestea apr desprinse direct din filme. Jack Dorsey se teme că vom trăi cu toții ca în filmul Pixar WALL-E.

“Acesta este viitorul spre care ne îndreptăm - cu toată lumea pe scaune ce plutesc în aer, care își bea mâncarea cu paiul dintr-un recipient și cu divertisment constant 24/7”, a declarat Jack Dorsey într-un interviu acordat în această săptămână gazdelor „Breaking Points”, Krystal Ball și Saagar Enjeti.

Pentru Jack Dorsey, imaginarea unui viitor cu tehnologii în curs de dezvoltare în realitatea augmentată sau virtuală i-a adus aminte de filmul de animație al Pixar din 2008, în care oamenii sunt prezentați staționând în scaune mobile, plutitoare - cu trupurile supraponderale și ochii fixați pe ecranele din fața lor. În cadrul interviului, Dorsey și-a împărtășit părerea despre companiile care dezvoltă tehnologii de realitate augmentată și realitate virtuală. Cu doar o săptămână mai devreme, Apple a anunțat noua sa cască de realitate mixtă Vision Pro, un produs puternic concurent pentru linia de căști de realitate virtuală a companiei Meta.

Dorsey a declarat că este clar că dispozitivele VR de ultimă generație, precum cele de la Apple, au un potențial mare, dar a spus, de asemenea, că este îngrijorat de efectele potențial izolatoare ale tehnologiei captivante. „Cred că au disponibilitatea de a fi fenomenal de interesante pentru jocuri. Cred că este o evoluție evidentă a interfeței utilizatorului”, a declarat Dorsey, vorbind despre progresele mai ample ale AR și VR. Dar, a adăugat el, „sunt super-îngrijorat și îngrijorat de cât de departe ar putea să-i facă pe oameni să fie de contactul cu ceilalți - și cum ne distanțează și mai mult”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Dacă vreți să înțelegeți viitorul oricărei tehnologii, citiți science-fiction”

Dorsey a comparat, de asemenea, evoluțiile recente ale AR și VR cu câteva exemple de science-fiction, inclusiv romanele SF „Snow Crash”, de Neal Stephenson, și „Ready Player One”, al autorului Ernest Cline, care a fost transformat și într-un film. „Dacă vreți să înțelegeți viitorul oricărei tehnologii, citiți science-fiction”, a declarat Dorsey, care în prezent este CEO al serviciului de plăți Square. „Ei sunt, de fapt, autorii foilor de parcurs”.

În „Snow Crash”, personajul principal sare între o realitate distopică și o lume virtuală numită „Metaverse” - numele propriu al Meta pentru lumea virtuală pe care gigantul tehnologic o construiește. Intriga din „Ready Player One” se concentrează, de asemenea, pe un personaj, echipat cu o cască, care traversează un joc virtual la nivel mondial. „Acum că au văzut-o într-un film, oamenii vor să o construiască”, a declarat Dorsey în interviu. Dorsey a recunoscut că tehnologia nu va face decât să progreseze, dar a spus că aceasta va necesita, de asemenea, conversații despre relațiile oamenilor cu tehnologia.

AR și VR „vor exista”, a spus Dorsey. „Sunt sceptic cu privire la unele dintre beneficii și sper că vom avea o conversație sinceră despre unele dintre daunele din jurul unei distanțări sociale din ce în ce mai mari”.