Fiul lui George Soros, considerat „copilul leneș”, preia imperiul financiar de 25 de miliarde de dolari. De ce nu a fost ales fiul cel mare

Fiul lui George Soros, considerat „copilul leneș”, preia imperiul financiar de 25 de miliarde de dolari. De ce nu a fost ales fiul cel mare Alex Soroș vrea să renunța la finanțările programelor din Europa. Sursa foto: Facebook- Alexander Soros

Într-o întorsătură a evenimentelor cu privire la succesiune, George Soros tocmai a cedat controlul asupra imperiului fiului său Alexander, surprinzându-i pe cei care se așteptau ca fratele său mai mare Jonathan să fie moștenitorul.

George Soros are cinci copii cu două soții, iar Alexander este al patrulea. Apropiații au crezut că Jonathan, al treilea fiul al lui Soros, să-și asume rolul, inclusiv Jonathan însuși credea că va fi alesul. Cu toate acestea, Jonathan și tatăl său „nu s-au înțeles pe anumite puncte”, a spus însuși bătrânul Soros, fără a detalia.  Nu este clar de ce ceilalți trei copii Robert, Andrea și Gregory, sunt trecuți în succesiune.

Alex a fost mai dedicat muncii filantropice, fondând fundația Alexander Soros

Aşadar, miliardarul şi filantropul american George Soros, în vârstă de 92 de ani, îi cedează controlul asupra imperiului său financiar și caritabil fiului său Alexander Soros, care are 37 de ani şi vrea în special să lupte pentru a preveni revenirea lui Donald Trump la putere.

Urât de ultraconservatori și o ţintă obişnuită a atacurilor cu tentă antisemită, George Soros a început să creeze în anii 1980 o reţea de fundaţii („Open society foundations” sau OSF) care investeşte în lumea întreagă în diverse cauze, reforme economice şi judiciare, în drepturile minorităţilor şi ale refugiaţilor, dar şi în libertatea de exprimare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Inițial, Soros spusese că nu vrea ca rețeaua OSF să fie preluată de unul dintre copiii lui, dar acum miliardarul și-a motivat decizia menționând că Alexander „o merită”.

Într-un interviu cu WSJ publicat duminică, Alexander explică faptul că este „mai politic” decât tatăl său şi că îl îngrijorează ideea că fostul preşedinte republican Donald Trump ar putea fi reales la Casa Albă în 2024.

Alexander şi-a făcut un nume important pe scena petrecerilor din New York

Foul miliardarului era cunoscut pentru că găzduia petreceri generoase în Hamptons, cu liste de invitații pline de celebrități și modele. Evenimentele sale au populat adesea paginile tabloidelor șase până la mijlocul anilor 2010. Acum vrea să arate lumii că poate mult mai mult implicându-se chiar şi în politică, la fel ca tatăl său.

„Mi-ar plăcea să văd că banii nu joacă un rol atât de important în politică, dar atâta timp cât cealaltă parte o va face, va trebui să continuăm să o facem şi noi”, a spus Alex.

Sub conducerea sa, OSF ar trebui să continue pe aceeaşi cale: sprijin pentru democraţii, pentru personalităţile politice americane de stânga, dar şi să se implice în alte cauze, precum dreptul la avort sau egalitatea de gen. Alexander Soros a fost ales preşedinte al consiliului de administraţie al fundaţiilor în decembrie şi acum conduce activităţile politice în cadrul „super-PAC”, structură care plăteşte fonduri pentru campaniile candidaţilor politici.

Averea lui George Soros a fost estimată la 6,7 miliarde de dolari, în timp ce rețeaua de fundații pe care Alexander urmează să o conducă deține fonduri în valoare totală de 25 de miliarde de dolari, informează finance.yahoo.com.