Senatul alege un nou președinte. Nicolae Ciucă este propunerea PNL. Alina Gorghiu ar putea ocupa o altă funcție importantă

Senatul alege un nou președinte. Nicolae Ciucă este propunerea PNL. Alina Gorghiu ar putea ocupa o altă funcție importantă Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Biroul Permanent al Senatului se reunește marți pentru a alege viitorul președinte al Camerei Superioare a Parlamentului. Nicolae Ciucă este propunerea PNL, după ce acesta și-a depus mandatul de premier. Liberalii au un plan și pentru actualul președinte al Senatului, Alina Gorghiu.

Marți, începând cu ora 09:30, Biroul Permanent al Senatului se reunește în vederea convocării plenului în care va fi ales președintele Camerei Superioare a Parlamentului. Pe 29 iunie 2022, Florin Cîţu a demisionat din funcția de președinte al Senatului, Alina Gorghiu asigurând de la acea dată interimatul.

Nicolae Ciucă este propunerea celor de la PNL, după ce acesta și-a dat luni, 12 iunie, demisia din funcția de premier. Dacă va fi numit la conducerea Senatului, va putea să continue proiectele pe care le-a început ca prim-ministru al României.

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a explicat că este normal ca fostul premier, în acest caz Nicolae Ciucă, să fie numit la conducerea Senatului. Stroe a subliniat că Senatul este camera superioară a Parlamentului, iar cel care se află la conducerea ei este considerat al doilea om în stat.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Mâine vom avea o şedinţă a stucturii de conducere centrală a partidului. Este din punctul meu de vedere, pentru un fost premier, un loc unde cu siguranţă poate să îşi continue proiectele la care a lucrat, zona legislativă, care îi poate asigura domnului Ciucă foarte mare pondere în zona politică şi instituţională”, a declarat Ionuț Stroe în timpul emisiunii „Proiect de ţară: România” de la Prima News.

Nicolae Ciucă, omul potrivit pentru a fi numit la conducerea Senatului

Luni, 12 iunie, Nicolae Ciucă și-a depus mandatul de premier al României. Președintele Klaus Iohannis a chemat partidele politice la consultări și, cel mai probabil, la conducerea noului Guvern va fi numit Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.

Coaliția îl va susține pe Nicolae Ciucă pentru a fi ales în fruntea Senatului și, potrivit surselor din interiorul PNL, liberalii vor să o propună pe Alina Gorghiu în funcția de vicepremier.

Ionuț Stroe a spus despre Ciucă că „este unul din oamenii cu care am lucrat foarte bine, un om echilibrat, cumpătat, care îţi asigură cel puţin în această structură diversă politic, Parlamentul României, factorul de care ai nevoie, echilibru, stabilitate”.