Statele Unite au evitat intrarea în incapacitate de plată. Acordul presupune cheltuieli mai mari pentru Apărare

Statele Unite au evitat intrarea în incapacitate de plată. Acordul presupune cheltuieli mai mari pentru Apărare Joe Biden. Sursa foto: Twitter/ X

Cu doar o săptămână înainte de termenul limită, de 5 iunie, dată la care SUA ar fi intrat în incapacitate de plată, preledintele Biden a anunțat că s-a ajuns la un acord de principiu.

Președintele SUA, Joe Biden, și președintele republican al Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, au ajuns sâmbătă la un acord de principiu pentru ridicarea plafonului de îndatorare care ar reduce unele cheltuieli federale americane.

În timp ce proiectul de lege este încă în curs de redactare, termenii sumari ai documentului au fost prezentați pe surse de către politicienii americani.

Acordul ar suspenda plafonul de îndatorare de 31.400 de miliarde de dolari până în ianuarie 2025, permițând guvernului american să își plătească facturile. În schimb, cheltuielile discreționare pentru apărare ar urma să fie ”aproximativ la același nivel” și în 2024, ”atunci când se iau în considerare ajustările de credite convenite”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Guvernul SUA va cheltui 936 de miliarde de dolari pentru cheltuieli discreționare pentru apărare, în 2023.

Bugetul pentru Apărare va crește

Se așteaptă ca acordul să crească cheltuielile pentru apărare la aproximativ 885 de miliarde de dolari, în conformitate cu propunerea de cheltuieli bugetare pentru 2024 a lui Biden, o creștere de 11% față de cele 800 de miliarde de dolari alocate în bugetul actual.

Fiscul american va avea bugetul suplimentat

Biden și democrații au obținut o nouă finanțare de 80 de miliarde de dolari pentru un deceniu pentru a ajuta Serviciul de Venituri Interne să aplice taxe pentru americanii bogați, o măsură despre care administrația a spus că ar aduce venituri suplimentare de 200 de miliarde de dolari în următorii 10 ani.

Fiscul a alocat cele 80 de miliarde de dolari pentru angajarea a mii de noi agenți, iar veniturile fiscale suplimentare generate de aceștia ar fi trebuit să compenseze o serie de credite fiscale ecologice.

Un plan recent de cheltuieli al Fiscului a alocat 372 de milioane de dolari pentru aplicarea legii în anul fiscal 23 pentru a angaja 1.543 de persoane și a cheltuit 1,4 miliarde de dolari în anul fiscal 24 pentru 5 696 de angajați, anunță Reuters.