Doliu în lumea fotbalului. A murit o legendă: Primul fotbalist care a jucat la cinci Campionate Mondiale

Doliu în lumea fotbalului. A murit o legendă: Primul fotbalist care a jucat la cinci Campionate MondialeSursa foto: Dreamstime.com

Lumea fotbalului este în doliu, după ce primul fotbalist din lume care a jucat la cinci ediții ale Campionatului Mondial a murit. Fostul portar avea 93 de ani și și-a petrecut ultimele clipe din viață alături de familie.

Cunoscutul portar mexican Antonio „Tota” Carbajal a murit la vârsta de 93 de ani. Este primul fotbalist care a participat la cinci ediții ale Campionatului Mondial. Antonio Moreno, directorul International Soccer Hall of Fame, a declarat că portarul s-a îmbolnăvit în urmă cu o săptămână. Portarul mexican a decedat în dimineața zilei de marți, 9 mai, în oraşul Leon, alături de familia sa.

„S-a îmbolnăvit săptămâna trecută. Viaţa lui Tota s-a încheiat, Antonio Carbajal este un simbol al fotbalului mexican şi mondial, pentru că este primul om care a disputat cinci Cupe Mondiale, a fost pe teren la toate cinci”, a transmis Antonio Moreno, care a avut relații strânse de-a lungul timpului cu fostul fotbalist, dar și cu familia acestuia.

Cariera lui Antonio Carbajal

În ciuda acestui lucru, el a rămas în istoria sportului ca primul fotbalist care a reușit această performanță. Antonio Carbajal , supranumit și „El Cinco Copas”, a mărturisit, în urmă cu mai mulți ani, că a fost dorit de Real Madrid între 1950 și 1954, dar nu a putut niciodată să părăsească campionatul din Mexic. Cea mai mare parte din cariera a a jucat la Club Leon, informează Agerpres.

Fostul portar a bifat 406 meciuri în competiții profesionale în toată cariera sa, dintre care în 364 de partide a purtat tricoul lui Club Leon. Antonio Carbajal a evoluat pentru această echipă timp de 16 ani. „El Cinco Copas” a jucat în 45 de meciuri și pentru Club España. După retragerea din activitatea, Carbajal a fost antrenor și s-a aflat la conducerea lui Atlético de Morelia între 1985 și 1995.