Exclusiv EVZ. Petrea Daea: Prețul unui litru de lapte nu trebuie să se ducă peste 6-7 lei. În general, vorbim despre lăcomie

Exclusiv EVZ. Petrea Daea: Prețul unui litru de lapte nu trebuie să se ducă peste 6-7 lei. În general, vorbim despre lăcomie Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a spus în emisiunea România lui Cristache de pe EVZ, că prețul laptelui va scădea și că, deja, un mare lanț de magazine a redus prețurile cu 20 la sută.

”Nu se reflectă la raft scăderea prețului laptelui. Iar eu, ca ministru, nu pot sa rămân în afara problemei. Un lanț mare s-a conformat și a făcut reducerea de 20 la sută. Eu, pe data de 1 mai, m-am dus într-un magazin. Și am zis că nu e posibil să nu scadă prețul laptelui.

A doua zi, am trimis în control și s-a reglat. Și am urmărit două produse. La laptele cu 1, 5  la suta grăsime, eru prețuri reduse, iar la cel de  3, 5 la sută, nu erau.  Noi, în fiecare dimineață, avem ședință și directorii din teritoriu ne informează. Suntem pe drumul cel bun. Prețul mediu al laptelui nu trebuie să se ducă peste 6-7 lei și acolo trebui să rămână. Prețurile s-au temperat, nu mai pleacă de la poarta fabricii cu 2 lei și să ajungă în magazine la 10 lei. Aici vorbim de lăcomie”, a spus Petre Daea. Urmăriți emisiunea, AICI.

Premierul Ciucă a cerut să se ia măsuri pentru scăderea prețului laptelui

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a cerut, joi, să ia toate măsurile necesare pentru a se asigura că este respectat acordul agreat de Guvern cu fermierii şi retalierii privind scăderea preţului laptelui la raft.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Au fost discuţii care au fost agreate cu procesatorii şi retailerii. Practic, discutăm despre toţi jucătorii aflaţi pe acest lanţ şi ştiu că, până în acest moment, au fost acceptate aceste decizii de către majoritatea procesatorilor şi au contribuit împreună cu lanţurile de comercializare la scăderea preţului laptelui la raft. Totodată, am discutat că se va coordona de la nivelul Ministerului Agriculturii un grup de lucru fermieri - procesatori pentru a lua măsurile care se cuvin pentru decizii pe termen mediu şi lung astfel încât să nu mai întâmpinăm astfel de probleme", a afirmat Ciucă, la începutul şedinţei Guvernului.

 

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro