Soluția “magică" cu care poți curăța rosturile podelelor, chiar dacă sunt foarte negre. Este eco, ieftină și se găsește ușor
- Dinu Marian
- 27 aprilie 2023, 08:01
Cum să cureți rosturile podelei chiar dacă sunt negre și deteriorate. Urmează aceste metode simple și vei avea succes. Puteți curăța rosturile murdare din pardoseală și cu produse speciale care oferă un efect de albire imediată. Acestea sunt rapide și ușor de utilizat, dar sunt adesea costisitoare.
Rosturile pardoselilor din casă, dar și cele ale gresiei din baie sunt printre cele mai complicate și dificile lucruri de curățat. Faptul că este nevoie de produse scumpe din comerț este un lucru de la sine înțeles. Există multe produse pe piață, dintre care unele nu sunt la îndemâna oricui și sunt, de asemenea, excesiv de chimice: de fapt, compusul lor ar putea distruge suprafețele. Metoda care trebuie folosită pentru a obține rezultate surprinzătoare este foarte simplă.
Atunci când îmbinările sunt excesiv de negre și murdăria este adânc fixată, se pot folosi câteva trucuri. În primul rând, trebuie curățată temeinic podeaua și imediat după aceea trebuie curățate rosturile.
Curățarea rosturilor cu bicarbonat sau cu oțet
Dacă gresia este lucioasă, puteți prepara un amestec din o linguriță de bicarbonat de sodiu, o linguriță de detergent de vase și o linguriță de apă. Cu ajutorul unei periuțe de dinți, puneți amestecul între gresie și lăsați-l să acționeze câteva minute. Apoi clătiți cu o cârpă din microfibre.
Un alt truc pentru curățarea rosturilor de mizerie este să folosiți oțet alb combinat cu detergent sau apă caldă într-o sticlă cu pulverizator și să lăsați să acționeze timp de 10 minute înainte de a spăla.
În cazul în care rosturile sunt foarte murdare, este indicat să folosiți peroxid de hidrogen diluat în apă caldă în loc de oțet, să îl lăsați să acționeze pe partea care trebuie curățată timp de câteva minute și apoi să clătiți cu o cârpă îmbibată în detergent de vase. După aceasta, podeaua poate fi curățată în mod curent.
Atenție la oțetul alb
Oțetul nu trebuie folosit ca agent de îndepărtare a calcarului: pe marmură, granit, robinete, chiuvete, vase și tigăi.
Nici pe ecrane de orice fel, cum ar fi cele de la televizoare, smartphone-uri sau PC-uri, (PC-uri, televizoare și telefoane mobile), deoarece le-ar putea strica, fiind coroziv.
Curățarea liniilor de rosturi cu pastă de dinți și oțet de alcool
Puteți folosi și pasta de dinți care elimină mucegaiul și bacteriile sau germenii. Pasta de dinți are un efect dezinfectant, dar și de albire. Aceasta trebuie aplicată pe rosturi cu o periuță de dinți și lăsată să acționeze cel puțin o noapte. În cele din urmă, trebuie îndepărtată, având grijă să nu lase reziduuri.
Puțini știu că oțetul poate fi folosit în curățenia casnică. Este un produs ușor de găsit și dă rezultate surprinzătoare.
În cazul rosturilor, are un efect aproape miraculos. Trebuie să-l diluați cu apă și apoi să-l pulverizați pe rosturi, lăsați-l să acționeze câteva minute și podeaua va fi impecabil de curată. Acest preparat este excelent și pentru curățarea sticlei și a oglinzilor, precum și a robinetelor, și are multe alte utilizări: odată folosit, nu veți mai putea să vă lipsi de el.
Unde să nu folosești oțetul de alcool
Nu uitați să nu folosiți oțetul de alcool pe marmură sau pe suprafețele de piatră naturală sau de gresie lustruită, deoarece le poate coroda și strica.
De asemenea, nu-l amestecați niciodată cu înălbitor, deoarece astfel s-ar obține o soluție extrem de toxică și periculoasă.
Soluția magică de curățare
Și acum ajungem la trucul numărul 1 pentru a curăța rosturile în doar 5 minute.
Folosește doar acid citric sau sare de lămăie, un produs natural, eco.
Ce este această substanță naturală? Acidul citric este o soluție naturală, un compus care se găsește în mod natural în citrice și este un produs de curățare menajeră multifuncțional, datorită faptului că este ecologic. Este un acid care se găsește în mod natural, în special în lămâi.
Este disponibil în comerț sub formă de pulbere sau granule albe și are particularitatea de a fi inodor.
Cum se folosește pentru a albi cele mai negre și mai încăpățânate rosturi?
Este suficient să diluați 150 g de acid citric în 800 ml de apă într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizați pe pardoseală, lăsați să acționeze timp de 5 minute și apoi folosiți o perie pentru a freca rosturile, după care spălați ca de obicei.
A nu se utiliza pe marmură, lemn, teracotă și piatră naturală. Este un detartrant și detartrant natural, diluat în apă poate fi folosit ca balsam de rufe, ca detartrant pentru suprafețe sau chiar ca agent de spălare a vaselor. Îl puteți găsi în magazinele de produse de uz casnic, sau achiziționa online.