Război în Ucraina, ziua 427. Rusia a lansat un atac cu rachete asupra unui oraș din estul Ucrainei. Fostul președinte rus amenință din nou cu rachetele nucleare

Război în Ucraina, ziua 427. Rusia a lansat un atac cu rachete asupra unui oraș din estul Ucrainei. Fostul președinte rus amenință din nou cu rachetele nucleare Sursa foto. Twitter

În urma atacului rusesc cu rachete S-300, care a avut loc în centrul orașului Kupiansk, din estul Ucrainei, două persoană au fost ucise și alte zece au fost rănite. Iranul este acuzat că a trimis Rusiei peste 300.000 de obuze de artilerie și un milion de gloanțe.

Una dintre clădirile atacate de ruși adăpostea Muzeul orașului Kupiansk. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că un muzeograf și o altă persoană și-au pierdut viața în urma acestui atac, care nu are niciun fel de explicație logică, clădirile vizate având destinație civilă.

”Toate unitățile Serviciului de Stat de Urgență și serviciile medicale de urgență lucrează la fața locului pentru a curăța dărâmăturile cât mai repede posibil și a ajuta oamenii”, a anunțat o oficial al orașului.

Primarul orașului, Oleg Synegubov, a anunțat că în timpul în timpul operațiunii  de salvare, a mai fost descoperit cadavrul unui alt angajat al muzeului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rusia va folosi armele nucleare

Fostul președinte al Rusiei, Dmtri Medvedev, a declarat la o reuniune publică, faptul că Rusia nu va ezita să folosească armeșle nucleare, dacă situația o va impune.

”Să recunoaștem, dacă aveți un fel de armă în mâini, iar eu, ca fost președinte, știu ce este, trebuie să fiți pregătiți într-o anumită situație pentru faptul că mâna voastră nu va tremura să o folosească, oricât de monstruoasă ar fi și oricât de crud ar suna”, a spus Medvedev.

Iranul livrează arme în Rusia

Institutul pentru Studierea Războiului (WSJ) a ajuns la concluzia că Iranul trimite arme în Rusia. Obuzele de artilerie sunt expediate cu nave ale marinei comerciale.

Potrivit WSJ, Rusia a primit o mare cantitate de obuze de artilerie dar și drone care sunt folosite împotriva infrastructurii civile din Ucraina.

Specialiștii de la WSJ estimează că Iranul a livrat Rusiei, peste 300.000 de obuze de artilerie şi un milion de gloanțe.

Biserica îi condamnă pe rușii care refuză să lupte

Retorica lui Vladimir Putin, liderul de la Kremlin, a fost preluată și de Patriarhul Kirill. Acesta i-a numit pe rușii care refuză să meargă pe front drept ”dușmani interni”.

”Astăzi, rugăciunea noastră se îndreaptă către patria noastră, pentru ca Domnul să o protejeze de duşmani interni şi externi, de toţi cei care nu-şi asociază viaţa cu Rusia, care sunt gata să facă bani în Rusia, dar care nu au fost niciodată dispuşi să-şi servească patria”, a declarat Kirill.