Itsy și Bitsy, „SuperEroi pentru Viață”. Copiii și părinții sunt așteptați în Parcul Lumea Copiilor la o zi de sport și mișcare

Itsy și Bitsy, „SuperEroi pentru Viață”. Copiii și părinții sunt așteptați în Parcul Lumea Copiilor la o zi de sport și mișcare Sursa foto: Itsy Bitsy / Facebook

Campania „SuperEroi pentru Viață” îi are ca protagoniști pe mascotele Itsy și Bitsy, care îi așteaptă pe copii și pe părinți la o zi de mișcare. Evenimentul are lor sâmbătă, 22 aprilie în Parcul Lumea Copiilor din București. Personalități marcante din lumea sportului vor fi prezente.

În România, peste 60% din populație nu face niciun fel de sport, iar obezitatea în rândul copiilor crește într-un mod îngrijorător, potrivit statisticilor. Din dorința de a promova mișcarea și practicarea unui sport, a fost lansată campania „SuperEroi pentru Viață”, gazdele fiind mascotele Itsy și Bitsy. Ei îi așteaptă pe copii și pe părinți sâmbătă, 22 aprilie, în Parcul Lumea Copiilor din București.

Itsy și Bitsy nu vor fi singuri, ci alături de Spinner, SuperZăpă, Spark și DjDodi. La eveniment vor participa și persoane marcante din lumea sportului românesc, printre care amintim de Elisabeta Lipă, Gabriela Szabo, Valeria Răcilă van Groningen, Violeta Beclea-Szekely, Victor Hănescu, Marius Niculae, George Rotaru și mulți alții.

Lista activităților pe care copii le pot face în cadrul campaniei „SuperEroi pentru Viață”:

Ne puteți urmări și pe Google News

- alergare cu Elisabeta Lipă, Gabriela Szabo, Valeria Răcilă van Groningen și Violeta Beclea-Szekely,

- fotbal cu Marius Niculae – vestitul Săgeată de la Clubul Sportiv Dinamo,

- tenis cu echipa lui Victor Hănescu,

- scrimă,

- ciclism,

- volei,

- gimnastică,

- box,

- înot,

- parkour,

- fitness cu Florentina Opriș,

- yoga tradițională cu Daiana Rădulescu,

- Qigong cu Laurențiu Mogoș,

- sport în aer cu echipa Aeroclubului României și pilotul acrobat George Rotaru,

- echitație și arte marțiale etc.

Pe lângă activitățile sportive, la eveniment vor fi și reprezentanți ai Asociației SAMAS, care vor vorbi despre alimentația copiilor. Reprezentanții Poliției Române îi așteaptă pe cei mici la ateliere de prevenire a criminalității, educație rutieră și demonstrații canine.

Campania „SuperEroi pentru Viață” organizează 4 Curse Colorate

Cea mai mare atracție a zilei de sport sunt cele patru curse colorate, a căror start va fi dat de SuperEroii Itsy Bitsy, alături de sportivi de renume. În timpul curselor, părinții alături de copii vor alerga sau vor merge în pas alert.

Programul celor patru curse este următorul:

  • Cursa Verde - ora 10:00 - Start cu SuperZăpă și Elisabeta Lipă;
  • Cursa Roz-Albastră - ora 11:30 - Start cu Itsy, Bitsy și Gabi Szabo;
  • Cursa Portocalie - ora 15:00 - Start cu Spark și Valeria Răcilă van Groningen;
  • Cursa Turcoaz - ora 16:30 - Start cu Dj Dodi și Violeta Beclea-Szekely.

Activitățile interactive de pe aleile parcului, lecțiile și demonstrațiile de măestrie sportivă vor fi realizate gratuit de: Aeroclubul României, Federația Română de Gimnastică Ritmică, Federația Română de Scrimă, Clubul Sportiv Dinamo, Poliția Română, Academia Victor Hănescu, Asociația G04FUN cu Școala Velo, Victory Horses, Kayak Champions, Bucharest Sport Club, Clubul Sportiv Akura, Asociația Club Sportiv Adeliv-Kiai, Acvatic Bebe Club și Pictează 3D.

Momentele artistice vor fi prezentate de copiii de la Academia Campionilor, Andra Gogan’s Academy, Academia de Talente Contrapunct, Bucharest Sport Club, Davidans, Elite Dance Studio, Five Crew, Grupul Miniton, Honey Dance Studio, Raluca Andrei & Fetițe cu codițe, Show Dance Art, STEYsha School of Irish Dance și Victoria Dance Studio, potrivit www.itsybitsy.ro.