Furt de 15 de milioane de dolari pe aeroportul din Toronto. Un container cu aur și obiecte prețioase a dispărut

Furt de 15 de milioane de dolari pe aeroportul din Toronto. Un container cu aur și obiecte prețioase a dispărut Aeroport Cluj. Sursă foto Wikipedia

Poliția din Canada a început să investigheze un furt care a avut loc pe aeroportul Toronto. Hoții au furat aur în valoare de 15 de milioane de dolari. Acest eveniment ar putea fi unul dintre cele mai mari jafuri din istoria Canadei.

Poliția din Canada a demarat o anchetă privind un jaf care a avut loc pe aeroportul din Toronto. Oamenii legii au transmis că au fost furate obiecte prețioase, dar și un container încărcat cu aur în valoarea totală de aproape 15 de milioane de dolari. Acest container a fost descărcat din avion și mutat într-o unitate de depozitare de pe aeroportul internațional. Poliția a transmis că tot aurul a fost „sustras prin metode ilegale” la scurt timp de la mutare.

„Este ceva foarte rar", a declarat un șef al poliției pentru presa canadiană. Autoritățile nu au spus de unde veneau bunurile și nici unde trebuia să ajungă aurul. În primele informații prezentate se preciza că ar fi vorba de o cantitate de aur care ar valora 100 de milioane de dolari, dar poliția a transmis că bunurile valorează doar 15 de milioane. Jaful a avut loc luni, 17 aprilie.

Cel mai mare jaf din istoria Canadei

Cantainerul cu aur a ajuns la aeroportul din Toronto pe parcursul serii și a fost transportat la un depozit de mărfuri. Poliția a transmis că acela ar fi locul unde a avut loc jaful. Acest eveniment ar putea fi unul dintre cele mai mari furturi din istoria Canadei, după Marele jaf al siropului de arţar canadian din 2011 şi 2012. În urmă cu mai bine de un deceniu au fost furate 3.000 de tone de sirop, în valoare de 18,7 miliarde de dolari, dintr-o instalație de depozitare din Quebec.

Ne puteți urmări și pe Google News

Presa canadiană a relatat că este vorba de o cantitate de aur de 1,6 tone. Autoritățile crede că în acest furt ar fi implicate grupuri de crimă organizată. Dovezile adunate până în acest moment nu au fost făcute publice. De asemenea, nici destinația finală a încărcăturii și nici destinatarul acesteia nu sunt cunoscute. Poliția încă nu știe dacă hoții se mai află în țară sau dacă au părăsit Canada, potrivit BBC.