Noi acuzații împotriva fiului președintelui Joe Biden. Agent special IRS, despre ancheta tratată greșit cu privire la Hunter Biden 

Noi acuzații împotriva fiului președintelui Joe Biden. Agent special IRS, despre ancheta tratată greșit cu privire la Hunter Biden  Hunter și Joe Biden. Sursa foto Arhiva EVZ

Procurorii federali au luat în considerare patru potențiale acuzații împotriva fiului președintelui Joe Biden, Hunter Biden. Un agent special al Agenției de Administrare Fiscală a Statelor Unite (IRS), implicat în ancheta federală privind taxele lui Hunter Biden, caută protecție pentru a oferi dezvăluiri sensibile în Congres.

Agentul special al IRS este pregătit să furnizeze informații care „ar contrazice mărturia unui reprezentant politic de rang înalt”. Pe de altă parte, avocatul lui Hunter Biden, Chris Clark, a declarat „Este o infracțiune ca un agent IRS să dezvăluie în mod necorespunzător informații despre o investigație fiscală în curs”.

Din 2018, anchetatorii federali cercetează dacă fiul lui Joe Biden, Hunter Biden  şi-a depus corect declarațiile de impozitare pentru 2016 și 2017, unde a pretins în mod greșit deduceri de 30.000 de dolari pentru cheltuieli legate de afaceri sau a mințit atunci când a cumpărat o armă, potrivit The New York Times.

Acum, Hunter ar putea fi acuzat de alte două infracțiuni: nedepunerea declarațiilor de impozitare (evaziune fiscală) și o acuzație privind achiziția de arme în 2018, potrivit celor două surse de rang înalt care au vorbit sub anonimat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Agentul IRS susține că ancheta Hunter Biden este tratată greșit

Mai mult, un agent special al Agenției de Administrare Fiscală a Statelor Unite (IRS) caută protecție din partea avertizorilor pentru a dezvălui Congresului despre gestionarea greșită a investigației federale asupra finanțelor lui Hunter Biden.

Avocatul agentului IRS care caută protecție a spus într-o scrisoare că mărturia lor contrazice mărturia sub jurământ din Congres a unui reprezentant politic de rang înalt.

O altă sursă de rang înalt din rândul forțellor de ordine a declarat pentru NBC News că ancheta asupra lui Hunter Biden a fost finalizată de aproximativ un an. În octombrie anul trecut, surse au declarat pentru The Washington Post că procurorii au suficiente dovezi pentru a continua acuzațiile împotriva lui Hunter Biden.

Fiul președintelui Joe Biden nu a fost încă pus sub acuzare. Totul depinde de procurorul american David Weiss care ar trebui să depună acuzațiile, dar două surse au declarat pentru NBC News că încă nu pare să existe o decizie finală în această privință.

IRS și avocații lui Hunter Biden nu au răspuns imediat la cererea de comentarii pe această temă, potrivit news.yahoo.com.