Episcopul Bisericii Ortodoxe Ucrainene a fost bătut în plină stradă. Clericul este acuzat de pedofilie

Episcopul Bisericii Ortodoxe Ucrainene a fost bătut în plină stradă. Clericul este acuzat de pedofilie Sursa foto: captură Facebook

Episcopul Nikita al Bisericii Ortodoxe Ucrainene a fost bătut în plină stradă, la Cernăuți. Agresorii îl acuză pe cleric de pedofilie. Polițiștii au deschis o anchetă pentru a afla circumstanțele în care s-a produs agresiunea.

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Ucrainene (UOC) din Ivano-Frankivsk și Kolomiya, cea mai mare biserică ortodoxă din Ucraina care a fost, până de curând, o biserică autonomă în cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse, au anunțat o agresiune asupra episcopului Nikita.

Potrivit informațiilor furnizate pe site-ul oficial al bisericii, agresiunea ar fi avut loc luni, în orașul Cernăuți. Episcopul Nikita a fost bătut în plină stradă de un agresor necunoscut. În momentul atacului, clericul era însoțit de fiul minor al unui soldat din Forțele Armate ale Ucrainei. Tatăl și fratele mai mare al minorului se află acum în linia întâi, au declarat reprezentanții UOC, citând serviciul de presă al eparhiei din Cernăuți.

Episcopului Nikita, bătut în plină stradă, la Cernăuți

Dieceza susține că atacul asupra episcopului Nikita a fost unul premeditat. Poliția a deschis o anchetă și investighează circumstanțele în care s-a produs incidentul. O persoană a fost reținută în acest caz. Pe canalele Telegram circulă mai multe înregistrări video. În una dintre ele, episcopul Bisericii Ortodoxe Ucrainene este acuzat de pedofilie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit imaginilor, agresorul a coborât dintr-o mașină roșia și l-a atacat direct pe episcopul Nikita. După ce a fost lovit de mai multe ori, clericul a căzut.

Episcopul Nikita a fost numit recent în dieceza Ivano-Frankivsk. Înainte de a primi această funcție, a fost arhimandrit în vecina Cernăuți. La sfârșitul anului trecut, în timpul unor percheziții în dieceza de Cernăuți, mai multe instituții media, citând o sursă SBU, au raportat că un corist minor a fost găsit în pat cu Nikita. Rapoartele au fost negate de reprezentanții UOC. Scandalul din Cernăuți a dus la mutarea episcopului în dieceza Ivano-Frankivsk, potrivit stiripesurse.ro.

Biserica Ortodoxă Ucraineană din Ivano-Frankivsk și Kolomiya a fost, până de curând, o biserică autonomă în cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse. În luna martie, UOC a trecut sub controlul Bisericii Ortodoxe autocefale din Ucraina (PCU).