Încă un val de aer polar în România. Vremea devine și mai rea: temperaturi scăzute și fenomene extreme

Încă un val de aer polar în România. Vremea devine și mai rea: temperaturi scăzute și fenomene extreme Sursa Foto: Arhiva EVZ

Un nou val polar a ajuns în România, iar meteorologii anunță viscol puternic și temperaturi scăzute. Vremea rea și vântul puternic vor afecta majoritatea zonelor din țară.

Un nou val polar va face ravagii în România până joi. Valorile termice scădea considerabil, vântul va sufla cu putere, iar viscolul își va face simțită prezența. Maximele vor fi cuprinse între 2 și 12 grade Celsius, iar minimele între minus 7 și 3 grade Celsius.

„Cerul va fi temporar noros și se vor semnala precipitații slabe -ninsori la munte, mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare) local în vest, centru și nord și sub formă de ploaie și trecător lapoviță și măzăriche pe arii restrânse în celelalte zone. Local și temporar, pe parcursul zilei și în prima parte a nopții, vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze de 50-65 km/h și izolat peste 70-75 km/h, însă în Carpații Meridionali, de Curbură și în Munții Apuseni, la altitudini de peste 1500 m vor fi rafale de 120-140 km/h, viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută, iar în Carpații Meridionali la altitudini de peste 1800 m se vor depăși 140 km/h. Noaptea local se va produce brumă și îngheț la sol”, anunță Administrația Națională de meteorologie (ANM).

Sursă: Arhivă EVZ

Și în Capitală va fi vreme friguroasă. Maxima va fi cuprinsă între 9 și 11 grade Celsius, iar cea minimă se va încadra între minus 3 și zero grade. Meteorologii anunță și brumă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vreme rea în toată țara

Miercuri, vremea va fi mult mai rece decât ar fi normal pentru această dată. Cerul va avea înnorări temporare, ziua în jumătatea de est pe alocuri vor fi precipitații slabe mixte. Există șanse să ningă la munte.

Vântul va avea intensificări la munte, mai susținute pe crestele Carpaților Meridionali, dar temporar și în zonele joase de relief, cu viteze mai mari în nord-est, centru și sud-vest. Maximele vor fi între minus 1 grad în estul Transilvaniei și 9-11 grade Celsius în regiunile sudice, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 7 și 3 grade Celsius, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali, până în jurul a minus 10 grade Celsius.

Meteorologii au mai anunțat că vremea se va încălzi de joi. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 și 15 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 6 grade Celsius.