Imagini de pe Drumul Expres Craiova - Pitești. Ministerul Transporturilor anunță încă o inaugurare. Video

Imagini de pe Drumul Expres Craiova - Pitești. Ministerul Transporturilor anunță încă o inaugurare. Video Sursa foto. Captura YouTube

Autoritățile intenționează să dea în folosință anul acesta 31,7 kilometri din Drumul Expres care face legătura între Craiova și Pitești. Potrivit Ministerului Transporturilor, tronsonul 3 al drumului este finalizat în proporție de 70%, iar acest lucru dă speranțe oficialilor. Între timp, au apărut și imagini cu stadiul lucrărilor de pe Drumul Expres Craiova – Pitești.

Anul acesta vor fi dați în folosință încă 31,7 kilometri din Drumul Expres Craiova – Pitești. Anunțul a fost dăcut de secretarul de stat Ionel Scrioșteanu, din Ministerul Transporturilor. Oficialul a dat explicații cu privire la stadiul lucrărilor, arătând că Tronsonul 3 este finalizat în proporție de 70%.

„Încă 31,7 km din Drumul Expres Craiova-Pitesti vor fi dați în trafic anul acesta. (…) Am fost în vizită pe s̗antierul Tronsonului 3 al Drumului Expres Craiova-Pitesti, al cărui stadiu fizic al lucrărilor a ajuns la 70%”, a anunțat Ionel Scrioșteanu.

Oficialul din Ministerul Transporturilor nu a explicat dacă va fi deschis circulației întreg tronsonul sau doar o parte din acesta, având în vedere lipsa unei descărcări de trafic la unul din capete.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ionel Scrioșteanu a trecut în revistă stadiul diferitelor lucrări efectuate pe acest drum. Conform celor arătate de secretarul de stat, au fost finalizate lucrările de execut̗ie pentru 31 din cele 32 structuri, poduri s̗i pasaje, iar în prezent se execută lucrări de racordare a structurilor cu terasamentul s̗i calea de rulare.

Care este situația pe tronsonul de drum

Constructorul execută lucrări de săpături pentru terasamente, care au fost realizate în proport̗ie de 90% s̗i continuă pe ultimul sector de la km 58. Conform secretarului de stat, se mai lucrează la realizarea s̗ant̗urilor, rigolelor s̗i elementelor de colectare s̗i evacuare a apelor pluviale și au fost balastați 20 din cei 30 de km.

De asemenea, sunt în curs de finalizare spat̗iile de servicii, în proport̗ie de 95% și s-au încheiat de relocare a utilităt̗ilor. Se mai execută lucrări și la sistemul de iluminat public de pe traseul drumului expres.

Tronsonul va fi dat în folosință anul acesta

Tronsonul 3 de pe Drumul Expres Craiova – Pitești va fi terminat în 2023, însă nu se știe ce parte din acesta va fi deschis traficului.

„Cei 31,7 km aferent̗i Lotului 3 al Drumului Expres Craiova-Pites̗ti, cuprins între Slatina s̗i Colones̗ti, este unul din obiectivele de infrastructură rutieră a cărui dare în trafic va fi la sfârs̗itul acestui an, înainte de termenul contractual”, a spus Scrioșteanu.

Capătul de la Colonești nu are un nod rutier la intersecția cu DN65, iar deschiderea traficului s-ar putea face doar prin amenajarea unei structure temporale. Singurul nod rutier de pe Tronsonul 3 este cel de la Negreni, astfel că, într-un scenariu pesimist, drumul dat în folosință va fi de la Valea Mare (Slatina Est) până la Negreni (circa 16 km). Diferența până la Colonești ar rămâne închisă până când se vor încheia lucrările pentru Tronsonul 4.

Drumul Expres 12 Craiova - Pitești măsoară 121 de kilometri, cu patru tronsoane. În prezent se poate circula doar pe o treime, restul fiind în diferite stadii de realizare. În vara lui 2022 au fost dat̗i în trafic primii 40 km de drum expres în România aferent̗i Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pites̗ti.