Propagandista lui Putin, declarații ironice cu privire la protestele din Franţa. Olga Skabeyeva: „Poate așa arată suveranitatea”

Propagandista lui Putin, declarații ironice cu privire la protestele din Franţa. Olga Skabeyeva: „Poate așa arată suveranitatea”Sursa: Instagram

Olga Skabeyeva a obișnuit publicul larg cu declarațiile sale scandaloase atunci când vine vorba despre războiul din Ucraina sau Occident. Mai nou, a făcut un comentariu deplasat cu privire la mișcările sociale din Franța.

Propagandista lui Vladimir Putin, prezentatoarea TV  Olga Skabeyeva, a comentat imaginile de la protestele din Franța. După ce a relatat despre incendierea gunoaielor din Paris, spunând: „Poate așa arată suveranitatea”.

De asemenea, propagandista rusă și prezentatoare a programului „60 de minute” de pe postul federal de televiziune „Rusia1”, Olga Skabeyeva, și-a exprimat surprinderea față de vizita din 22 martie a președintelui Ucrainei la Bahmut, oraș asediat de trupele ruse.

Olga Skabeyeva e o susținătoare înfocată a invaziei Ucrainei de către Rusia

„Ce s-a întâmplat în Bahmut? Se raportează că Zelenski a mers acolo și ar fi condus pa acel „drum al morții” care este complet controlat de artileriștii ruși. Ei bine, ei nu controlează dacă Zelenski nu a mers acolo?”, l-a întrebat Skabeeva pe un interlocutor.

Dar acesta nu a putut să-i răspundă, spunând că nu știe exact situația din Bahmut. „Cu siguranță se întâmplă ceva”, a conchis el.

Olga Skabeyeva făcea referire la vizita de pe 22 martie, atunci când Volodimir Zelenski a vizitat pozițiile Forțelor Armate ale Ucrainei la Bahmut și a înmânat medalii soldaților ucraineni.

Ce se întâmplă în Franţa

Ministrul de interne francez, Gérald Darmanin, a declarat că joi, în a noua zi de mobilizare împotriva reformei pensiilor, au avut loc '457 de arestări' şi 441 de poliţişti şi jandarmi au fost răniţi. Invitat la postul Cnews vineri, ministrul a mai spus că 903 piese de mobilier urban sau pubele' au fost incendiate joi la Paris în timpul manifestaţiei convocate de sindicate.

La fel ca şeful poliţiei din Paris joi seară, ministrul de Interne a insistat pe radicalizarea manifestanţilor şi pe violenţa extremei stângi. Extrema stânga vrea să atace Republica, a spus Darmanin, apreciind că este nevoie de un mesaj colectiv de condamnare.

El s-a arătat surprins de absenţa reacţiilor politicienilor în faţa numărului de poliţişti şi jandarmi răniţi, cam o mie de la începutul mişcărilor de contestare a reformei pensiilor. Există un sport naţional ce constă în a mânji poliţiştii şi jandarmii, crede Darmanin.

Ţara trebuie să se trezească şi să condamne extrema stângă şi agitatorii

Pe de altă parte, ministrul a subliniat munca formidabilă a forţelor de ordine pentru a preveni un deces. Nu a existat niciun mort, niciun rănit grav, a insistat Darmanin, care a vorbit totuşi despre cazul unei manifestante rănite grav la Rouen în condiţii încă neelucidate.

De asemenea, 70% dintre francezi consideră că violențele au fost provocate de guvern. Un sondaj de opinie realizat de Odoxa-Backbone consulting pentru Le Figaro relevă efectele contraproductive ale interviului acordat de președintele Macron miercuri seara, cu o zi înainte de protestele de amploare de joi din Franța.

Emmanuel Macron și-a ratat în mod evident ținta. Urmărită de zece milioane de francezi, potrivit cifrelor Médiamétrie, intervenția șefului statului francez, difuzată pe TF1 și France 2 în ajunul celei de-a noua zile de proteste împotriva reformei pensiilor, pare să fi înrăutățit climatul social.

Potrivit cercetării sociologice, președintele nu a convins trei sferturi dintre francezi - 76% dintre ei. Aceasta este cea mai proastă intervenție din istoria post-testărilor lui Emmanuel Macron, după cum subliniază institutul obișnuit să analizeze efectele generate de discursurile președintelui. Situația este comparată cu discursul din 11 decembrie 2018, în timpul căruia președintele a convins doar 37% dintre cetățeni în plină criză a vestelor galbene, relatează Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News