Un profesor de la Yale sugerează sinuciderea în masă a bătrânilor: „Bătrânii ar trebui să se sinucidă pentru a ușura statul”

Un profesor de la Yale sugerează sinuciderea în masă a bătrânilor: „Bătrânii ar trebui să se sinucidă pentru a ușura statul” Sursa foto: Arhiva EVZ

Un profesor de la Universitatea Yale stârnește indignare propunând sinuciderea în masă a persoanelor în vârstă din Japonia pentru a ușura statul. Yusuke Narita și-a apărat punctele de vedere spunând: „Simt că singura soluție este destul de clară”.

Yusuke Narita, profesor asistent de economie la Yale, și-a apărat punctele de vedere în acest weekend. Acesta spunea în 2021 „Simt că singura soluție este destul de clară”, continuând: „În cele din urmă, nu este sinucidere în masă, ci „seppuku” în masă a persoanelor în vârstă. Seppuku a fost un ritual folosit de samuraii care dezonorau Japonia secolului al XIX-lea.

Profesorul mai susține că acest lucru ar permite generațiilor tinere să-și croiască drum în afaceri, politică sau alte domenii. Japonia are o natalitate scăzută în prezent, dar și cea mai mare datorie publică.

„Dacă este un lucru bun sau nu, este o întrebare mai greu de răspuns”

Sinuciderea în masă a persoanelor în vârstă pentru a rezolva problemele economice asociate cu îmbătrânirea populației”, aceasta este soluția provocatoare propusă pentru Japonia de un profesor de economie la Universitatea Yale, Yusuke Narita, care a stârnit controverse în întreaga lume, combinată cu previziunile sale despre eutanasie, care ar putea deveni ”obligatorie” în viitor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Teoriile profesorului Naritei au ajuns la proeminență internațională în urma unui articol publicat de New York Times. În timpul unui interviu, întrebat cum să facă față îmbătrânirii populației japoneze, economistul a declarat: „Simt că singura soluție este suficient de clară”, adică ”sinucidere în masă” prin „seppuku”.

Profesorul a spus cât a cheltuit cu mama sa bolnavă

Yusuke Narita a fost citat și pentru cuvintele sale despre eutanasie: „Posibilitatea de a o face obligatorie în viitor va fi discutată mai devreme sau mai târziu”. Profesorul a citat și cazul mamei sale, care a avut un anevrism la 19 ani, spunând că acesta cheltuia 100.000 de yeni pe lună, pentru a o trata.

De asemenea, tema eutanasiei este aprig dezbătută în Japonia, iar unele sondaje au indicat că majoritatea populației susține legalizarea eutanasiei voluntare. „Nu-i susțin introducerea dar prevăd doar că se va vorbi mai pe larg despre ea în viitor”, a mai declarat profesorul

Același lucru este valabil și pentru sinuciderea în masă a bătrânilor: „Ar fi trebuit să fiu mai atent”, a spus el recent referitor la propunerea „seppuku”. ”După o oarecare reflecție, am încetat să mai folosesc” astfel de cuvinte, a adăugat el.

Propunerile sale au redeschis cumva dezbaterea asupra problemelor Japoniei și, în general, a unei bune părți a societății occidentale.

Comentariile lui Yasuke i-au adus audiență. Are sute de mii urmăritori pe Twitter

Profesorul Narita are „sute de mii de urmăritori pe rețelele sociale”, care sunt în mare parte tineri japonezi „frustrați care cred că progresul lor economic a fost împiedicat de o societate gerontocratică”.

Comentariile făcute de Yasuke nu numai că i-a înfuriat pe oameni, dar i-au câștigat o audiență - are peste 569.000 de urmăritori pe Twitter.  Un lucru şi mai interesant, sondajele au sugerat că publicul din Japonia sprijină euthanasiera voluntară, relatează dailymail.co.uk.