Victor Ponta, reacție la declarațiile lui Klaus Iohannis de la Bruxelles: „Nu știe nimic de un acord între PSD și PNL?”

Victor Ponta, reacție la declarațiile lui Klaus Iohannis de la Bruxelles: „Nu știe nimic de un acord între PSD și PNL?”

Fostul premier PSD Victor Ponta a reacționat după declarațiile președintelui Klaus Iohannis referitoare la rotativa guvernamentală. Șeful statului a afirmat că, la momentul respectiv, va lua o decizie cu privire la numirea unui nou premier, în locul lui Nicolae Ciucă, în funcție de opiniile ce-i vor fi prezentate și de prevederile Constituției. Ponta îi cere să respecte votul românilor din 2020, când PSD a obținut cel mai mare scor, și să acționeze în consecință.

Victor Ponta a comentat declarațiile președintelui Klaus Iohannis, de la Bruxelles, cu privire la nominalizarea unui viitor premier, în contextul rotativei guvernamentale din luna mai. Klaus Iohannis a afirmat că va acționa în conformitate cu prevederile constituționale, ținând cont de punctele de vedere ce-I vor fi prezentate. El a spus că va lua decizia care la momentul respectiv i se va părea cea mai potrivită.

Fostul premier și președinte al PSD, Victor Ponta, i-a amintit președintelui că la numireapremierului trebuie să țină cont de votul dat de români la ultimele alegeri parlamentare, din 2020. El a arătat că PSD a obținut cel mai mare scor, în vreme ce PNL s-a clasat pe locul al doilea.

„Ah! Deci Dl. Iohannis nu știe nimic de un acord între PSD și PNL? Deci Dl Iohannis nu așa a promis, în noiembrie 2021, PSD și României, că va face dacă îl acceptă și îl votează pe Dl Ciucă ca prim-ministru? Deci Dl Iohannis nu consideră că trebuie să numească în fruntea Guvernului pe baza votului dat de români la alegeri, ci doar pe cine consideră el?”, se întreabă retoric Victor Ponta.

Ne puteți urmări și pe Google News

El l-a ironizat pe Klaus Iohannis, dând exemplu de premieri pe care i-a numit de-a lungul celor două mandate ale sale, de la PSD și PNL.

„Mai ziceam că Băsescu tratează funcția de președinte ca și când ar fi toată țara proprietatea lui și toți românii angajații lui! Deci singurul lucru care contează «decizia care mi se va părea cea mai bună» Păi are mână bună Dl Iohannis. Cu mâna aia bună i-a numit ca premieri pe Cioloș, Ciucă, Grindeanu, Tudose, Dăncilă, Orban, Cîțu și Ciucă. Eu zic să îl lăsăm în pace, că știe el mai bine!”, a scris Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Administratia Prezidentiala

Declarațiile care au provocat reacția lui Victor Ponta

Președintele Klaus Iohannis a declarat, despre schimbarea premierilor, așa cumita rotativă guvernamentală, că va lua o decizie după ce va asculta propunerile partidelor parlamentare, în funcție de prevederile constituționale. Iohannis nu a făcut, în declarația sa, referire la protocolul semnat în coaliție, care prevede că după rotativa din luna mai viitorul premier va fi de la PSD.

„Atunci când coaliţia va decide să facă o schimbare de guvern, se vor prezenta toate părţile interesate, îmi vor prezenta punctele de vedere şi în conformitate cu Constituţia voi lua atunci decizia care mi se va părea cea mai bună pentru România”, a spus Klaus Iohannis, cu privire la viitoarea schimbare de guvern.

Declarațiile lui Klaus Iohannis au venit în contextul afirmațiilor făcute de președintele PSD, Marcel Ciolacu, anterior. El a declarat că mandatele președintelui Iohannis „au fost ani pierduți” din cauza unor „ranchiune și discuții politice și a unor decizii luate în acel moment”.