Eugen Tomac: Cei care o critică pe Maia Sandu fac jocul Rusiei și al lui Putin

Eugen Tomac: Cei care o critică pe Maia Sandu fac jocul Rusiei și al lui Putin Eugen Tomac. Sursa foto: Razvan Valcaneantu/EVZ

Europarlamentarul Eugen Tomac și liderul Partidului Mișcarea Populară îi atacă pe politicienii care i-au adresat critici președintei Republicii Moldova și susține că aceia, se lasă conduși de Vladimir Putin.

El a spus că dovezile sunt la tot pasul și este suficient să-i urmărim pe cei care o atacă constant pe Maia Sandu prin discursurile lor. Printre aceștia se află Diana Șoșoacă, dar și liderul AUR, George Simion.

Eugen Tomac, despre politicienii care îi fac jocul lui Putin

„Dacă vreți să vedeți cine face jocul Rusiei în România este suficient să-i urmăriți pe politicienii români care o atacă pe Maia Sandu. Singurul lider politic de la Chișinău care a reușit să trimită în opoziție partidele finanțate de Moscova.

Eu am mai văzut acest film, a fost jucat în R. Moldova, la fel de subtil, la începutul primului mandat a lui Putin. Acum își scot la înaintare și galeria din România, dar nu vor reuși, pentru că românii nu pot fi manipulați de niște fantoșe”, a declarat liderul PMP, Eugen Tomac, pe Facebook.

Alături de postarea sa, Tomac a atașat o declarație a Mariei Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, care a lansat un atac dur la adresa preşedintei Republicii Moldova, Maia Sandu, de Ziua Națională a României.

„Cine a lăsat cetăţenii Republicii Moldova în întuneric şi frig, Rusia? Atâţia ani i-am ajutat, livrându-le şi asigurându-i cu tot ce este posibil, primind cetăţeni moldoveni, oferindu-le de lucru. Aceasta a fost o investiţie în economia Republicii Moldovei în toţi aceşti 30 de ani. Ce, cetăţeanca României Maia Sandu nu ştie asta? Ce-a făcut ea pentru poporul ei? Şi ce face actuala conducere, care deţine cetăţenia unui alt stat, nimeni nu înţelege”, a spus atunci Maria Zaharova.

Diana Șoșoacă și George Simion, printre politicienii care o critică pe Maia Sandu

Diana Șoșoacă se află printre politicienii români care au criticat-o pe președinta Republicii Moldova. „Cerșește în genunchi pe sub toate birourile. Și-a vândut țara lui Soroș”, a spus senatoarea. Nici liderul AUR George Simion nu s-a lăsat mai prejos și a spus că România nu mai trebuie să finanțeze țara vecină, deoarece nu facem decât să finanţăm separatism antiromânesc.

„Un alt adevăr pe care tot noi trebuie să îl spunem este că România nu mai trebuie să finanţeze nici măcar cu un leu guvernul de la Chişinău. Mi-e drag de unii miniştri de peste Prut, dar mai drag îmi este adevărul. Nu facem decât să finanţăm separatism antiromânesc finanţând acea guvernare. Sau finanţându-l pe primarul Chişinăului, antiromânul Ion Ceban. Asta fac, din păcate, cei care au pe mână banii noştri. Niciun leu pentru guvernul de la Chişinău, după cum tot un adevăr pe care trebuie să îl spunem este că s-au alocat prea multe fonduri pentru refugiaţii care au venit din Ucraina”, a spus George Simion.