Alexandru Rafila, precizări cu privire la moartea copilului de la spitalul din Braşov 

Alexandru Rafila, precizări cu privire la moartea copilului de la spitalul din Braşov  Alexandru Rafila. Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Alexandru Rafila a reacționat după aflarea veștii că un copil de doar trei ani, internat la Spitalul de Pediatrie din Braşov, a murit. Copilul a fost internat cu probleme pulmonare grave la Terapie Intensivă.

Alexandru Rafila afirmă că informaţiile preliminare pe care le-a primit cu privire la cauzele decesului copilului de trei ani internat la Spitalul de Pediatrie din Braşov arată că nu gripa este cauza morţii micuţului.

Ministrul Rafila a mai precizat că în urma examenului medico-legal se va şti cu siguranţă care a fost cauza decesului copilului de nici trei ani survenit săptămâna aceasta la unitatea sanitară din Braşov.

Alexandru Rafila dezminte că ar fi murit de gripă

„Din informaţiile preliminare pe care le avem noi nu este vorba de un deces datorat gripei, dar o să avem confirmarea probabil la începutul săptămânii viitoare”, a afirmat Alexandru Rafila sâmbătă seară la un post de televiziune.

Ne puteți urmări și pe Google News

Copilul a fost internat cu probleme pulmonare grave, iar după trei zile de spitalizare, dintre care două la Terapie Intensivă, a decedat.

Oficiali ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au declarat, sâmbătă, pentru News.ro că în urma decesului copilului la nivelul Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Braşov a fost deschis un dosar în cadrul căruia sunt cercetate împrejurările în care a survenit moartea. Deocamdată, dosarul vizează fapta, nu persoane.

Copilul de trei ani a fost internat cu o pneumonie

Reamintim că un copil de 3 ani din Zărnești a murit la Brasov. Este al treilea caz de acest fel din România. Din informațiile existente, micuțul a fost internat la Spitalul de Pediatrie din Braşov în urma cu trei zilei, cu pneumonie gripală. Pentru că starea sa s-a agravat, micuțul a fost transfera la ATI.

În ciuda eforturilor medicilor, starea lui de sănătate s-a înrăutățit, ulterior survenind decesul.

„Copilul a fost internat cu o pneumonie gripală. Starea s-a agravat şi a trebuit mutat pe Terapie Intensivă, unde a fost intubat. A venit într-o stare destul de avansată şi decesul s-a produs prin stop cardio-respirator”, a declarat Marcel Albean, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Brasov, potrivit news.ro.