Trafic intens la frontiera cu Ungaria. Poliția de Frontieră a anunțat măsuri care să-i scutească pe șoferi de aglomerație

Trafic intens la frontiera cu Ungaria. Poliția de Frontieră a anunțat măsuri care să-i scutească pe șoferi de aglomerație Sursă: Twitter

Trecerea sărbătorilor a făcut ca unele frontiere să devină extrem de aglomerate, șoferii fiind nevoiți să aștepte ore bune pentru a ajunge la punctul de control. În acest sens, Poliția de Frontieră a dispus mai multe măsuri.

Este mare aglomerație la frontiera cu Ungaria, drept pentru care Poliția de Frontieră a anunțat că măsurile impuse pe perioada sărbătorilor pentru a fluidiza traficul rămân în continuare valabile.

Prin urmare, la frontierele din Oradea și Sighetu Marmației, pentru a reduce din aglomerație, personalul a fost suplimentat pentru efectuarea formalităților de la frontieră.

Milioane de cetățeni au ieșit și intrat în țară

Potrivit datelor, anul acesta numărul persoanelor care au tranzitat frontiera în perioada 16 decembrie – 5 ianuarie, a fost cu 75% mai mare decât aceeași perioadă a anului trecut. Au fost aproximativ patru milioane de persoane, din care 2,15 milioane pe sensul de intrare în ţară şi 1,8 milioane pe sensul de ieşire din ţară, precum şi aproximativ un milion de mijloace de transport.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cele mai multe persoane au trecut pe la frontiera cu Ungaria, fiind aproximativ 1,4 milioane persoane, dar si prin cele aeroportuare - 1,2 milioane persoane.

Autoritățile au mai anunțat că în această perioadă punctele de frontieră sunt folosite la capacitate maximă, iar în zonele intens tranzitate, dacă există posibilitatea, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau de ieşire în/din ţară. În plus, sunt utilizate și echipamente mobile pentru a verifica documentele cetățenilor.

Se recomandă folosirea tuturor punctelor de frontieră

Având în vedere situația dată, Poliţia de Frontieră Română recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei, fiind deschise 12 puncte de trecere cu specific rutier la frontiera română-ungară.

  • Pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac - Nagylak, P.T.F. Nădlac II - Csanadpalota, P.T.F. Turnu - Batonnya, P.T.F. Vărşand - Gyula
  • Pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta - Mehkerek, P.T.F. Borş - Artand, P.T.F. Borş II - Nagykzreky, P.T.F. Valea lui Mihai - Nyirabrany, P.T.F. Sacuieni;
  • Pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni - Vallaj şi P.T.F. Petea - Csengersima.
  • Pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad.

Șoferii pot afla mai multe informații pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ sau pot semnala diferite aspecte la numărul de telefon 021.9590, potrivit news.ro.