O tânără din România pe lista celor mai căutați infractori. Cine este Anamaria și ce infracțiuni a comis

O tânără din România pe lista celor mai căutați infractori. Cine este Anamaria și ce infracțiuni a comis Poliție. Sursa foto: Jaromír Chalabala | Dreamstime.com

Este fruntașă la capitolul „Most Wanted” de pe site-ul Europol, încă de pe vremea când avea numai 24 de ani.

Este vorba despre Anamaria, o tânără din municipiul Alba Iulia, care acum are 34 de ani și care de 10 ani dă bătăi de cap autorităților care nu o pot găsi nicicum. În urmă cu 10 ani, Anamaria Radu Stoica a fost condamnată definitiv de magistraţii Tribunalului Alba, pentru infracțiuni extrem de grave. Aceasta era acuzată de aderarea la un grup infracţional nestructurat, trafic de persoane şi proxenetism, în timp ce avea numai 24 de ani, practic infracțiunile le comisese când era chiar mai tânără. Timp de un deceniu, nici Poliția Română, dar nici cea internațională, nu au reușit să dea de urma româncei. Pe numele femeii de 34 de ani există un mandat de executare a unei pedepse de 10 ani de închisoare și tot de 10 ani este căutată. În prezent, românca este dată în urmărire atât în ţară, cât şi prin Interpol.

Cu toate acestea, nu a fost identificată până în prezent și nici nu există vreun indiciu despre ea. Pe site-ul Europol, Anamaria ocupă un loc de frunte la categoria ”Most Wanted”, asta pentru că ”împreună cu alte persoane, a înființat un grup infracțional organizat în scopul exploatării sexuale a mai multor persoane de sex feminin, precum și în scopul facilitării practicării prostituției. A fugit din august 2012”, se arată pe site-ul celor de la Europol. În ciuda condamnării și a acuzațiilor extrem de grave care îi sunt aduse, tânăra din România ar putea scăpa de pedeapsă. Potrivit legislației penale, executarea pedepsei în cazul acesteia se poate prescrie în termen de 15 ani de la rămânerea definitivă a condamnării. Așadar, Anamaria Radu Stoica ar mai trebui, teoretic, să se ascundă 5 ani pentru a nu ajunge după gratii.

Ne puteți urmări și pe Google News

FOTO Poliția Română