Revolte de stradă la Paris. Comunitatea kurdă protestează după un atentat soldat cu trei morți. Video

Revolte de stradă la Paris. Comunitatea kurdă protestează după un atentat soldat cu trei morți. Video Sursa foto: Twitter

Revolte de stradă la Paris, înainte de Crăciun, după ce un bărbat a împușcat mortal trei cetățeni de origine kurdă. După atentat, comunitatea kurdă a chemat la proteste de stradă, acuzând autoritățile că nu oferă suficientă protecție membrilor săi. La această oră, pe străzile din Paris se desfășoară lupte de stradă între forțele de ordine și membrii comunității revoltate.

Câteva mii de persoane de origine kurdă au ieșit în stradă la Paris după un atentat în care au fost împușcați mortal trei cetățeni de origine kurdă. Incidentul armat de vineri, 23 decembrie, din capitala Franței, soldat cu  trei morţi, s-a produs la un centru cultural kurd, după cum a declarat primarul arondismentului al X-lea, Alexandra Cordebard, unde a avut loc atacul. Autorul atentatului, care a fost arestat, era cunoscut de autorităţile franceze deoarece mai atacase o tabără de migranţi în urmă cu un an, a relatat vineri postul BFM TV.

La scurtă vreme după incident, au izbucnit o revoltă, la locul în care a fost comis atacul. Conform informațiilor din presa locală, liderii comunității kurde au chemat la un protest în stradă care a degenerat rapid. Protestatarii au manifestat împotriva polițiștilor francezi care nu au luat măsurile necesare pentru ca acest incident să nu aibă loc.

Oamenii au ieșit în stradă și au loc confruntări cu polițiștii și jandarmii convocați să asigure ordinea. Cetățenii revoltați aruncă diferite obiecte în forțele de ordine care au răspuns cu gaze lacrimogene.

Pe rețelele de socializare au apărut filmulețe cu violențele de pe străzile pariziene.

Atentat la Paris soldat cu trei morți

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un centru al comunității kurde din Paris și a ucis trei oameni. Atacatorul, un bărbat de 69 de ani, a fost arestat rapid de poliție, imediat după atentat. Polițiștii au reușit să-l rețină fără ca acesta să opună rezistența și au obținut și arma pe care a folosit-o. Poliția franceză a îndemnat publicul să păstreze distanța de zona Rue D’Enghien, unde a avut loc atacul. Un martor ocular a spus că șapte sau opt focuri de armă au fost trase și că în zonă a fost haos, conform France24.

Acest atentat s-a produs la un centru cultural kurd, le-a declarat jurnaliştilor edilul arondismentului al X-lea din capitala Franţei, Alexandra Cordebard, unde a avut loc atacul.

„Incidentul armat a avut loc la un centru al comunităţii kurde situat pe Rue d'Enghien, precum şi la un restaurant aflat în faţa centrului kurd şi un coafor", a declarat Cordebard.

Bărbatul era cunoscut de autorităţile franceze şi mai atacase o tabără de migranţi în urmă cu un an, a relatat vineri postul BFM TV.