Cine este Lynn Tracy, prima femeie care va îndeplini rolul de ambasador al Statelor Unite în Rusia

Cine este Lynn Tracy, prima femeie care va îndeplini rolul de ambasador al Statelor Unite în Rusia Sursa: Wikipedia

Senatul american a confirmat-o miercuri pe Lynne Tracy în postul de ambasador al Statelor Unite în Rusia, cu câteva ore înainte ca preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski să se adreseze Congresului reunit.

Tracy a fost confirmată cu un scor covârşitor de 93-2, cele două voturi împotrivă aparţinând senatorilor republicani Rand Paul şi Mike Lee.

Lynne Tracy, diplomat de carieră şi actual ambasador în Armenia, va fi prima femeie care va îndeplini rolul de ambasador al Statelor Unite în Rusia.

'Statele Unite au nevoie de un ambasador care să ne reprezinte la Moscova', a spus senatorul Bob Menendez, preşedintele Comitetului pentru Relaţii Externe al Senatului, cerând sprijin pentru Tracy şi remarcând că miercuri este cea de-a 300-a zi a războiului purtat de Rusia în Ucraina.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lynn Tracy, noul ambasador al SUA la Moscova

Preşedintele Joe Biden a anunţat în septembrie nominalizarea lui Lynne Tracy pentru postul de ambasador la Moscova, la câteva săptămâni după plecarea lui John Sullivan. Acesta fusese numit de fostul preşedinte Donald Trump şi se afla la post în momentul declanşării ofensivei Rusiei în Ucraina, care a aruncat relaţiile dintre Moscova şi Washington în cel mai de jos punct de la sfârşitul Războiului Rece.

Vorbitoare de limba rusă, Tracy a fost adjunct de şef de misiune la Moscova între 2014 şi 2017